Hava Durumu

CHP'li vekil Gezi Parkı eylemcisine tekme tokat saldırdı

Taksim eylemi 17. gününü yaşarken ilginç bir fotoğraf ortaya çıktı. CHP'nin eski vekili Çetin Soysal otel odasından olayları izlerken, polise taş atanları görünce dayanamayıp meydana indi

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 09:15
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 09:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li vekil Gezi Parkı eylemcisine tekme tokat saldırdı

Taş atanlarla tekme tokat kavgaya girişen Soysal o anları Vatan'dan Öge Demirkıran'a anlattı:

"Müdahale akşamı meydanı gören otelden olayları izliyordum. Bazı provokatörler polisi kışkırtmak için taş atıyordu. 3 kişi dikkatimi çekti. Hepsi siyah ve gri giymişti."

Dinlemedi, taş attı 'Uyarmak için meydana indim. O sırada çantalarından taş çıkarıp polise attılar. 'Sen ne yapıyorsun' diye bağırdım. Dinlemedi, yine taş attı. Alandan uzaklaştırmak için müdahale ettim. Vatandaşlar da bana yardımcı oldu.'

"POLİS İZLERSE ORTAYA ÇIKAR"

Soysal 'Polis taş atanları zaten kameraya almıştır. İzlenirse ortaya çıkar' dedi.

Soysal o anları şöyle anlattı: "Olaylardan sonra Taksim'e arkadaşlarımla gittim. Bir otelden olayları izliyorduk. Meydanda tansiyon düşmüş ve polis AKM'ye çekilmişti. Ancak bazı provokatörler polisi kışkırtmak için taş atıyordu. Yukarıdan baktığım için böyle ajan-provokatör dediğimiz 3 kişi dikkatimi çekti. Bu 3 kişinin ortak özelliği siyah ve gri tonunda dikkat çekmeyecek kıyafet giymiş olmaları, ellerinde herhangi bir pankart bulunmaması bireysel hareket etmeleriydi. Bunlar profesyonel provokatördü. Oysa normal insanlar bu tip olaylarda arkadaşlarıyla hareket eder."

"UYARMAK İÇİN İNDİM"

"Otelden aşağıya bu kişiyi uyarmak için indim. O sırada tekrar çantasından taş çıkarttı ve attı. 'Sen ne yapıyorsun?' diye bağırdığımda, tekrar çıkartıp taş attı. Bunun üzerine ben de alandan uzaklaştırmak için müdahalede bulundum. Bu sırada alanda ondan rahatsız olan başkaları da müdahale ederek alandan uzaklaştırdı. Bu kişiler siyasi jargonu olmayan, sadece alana polisi provoke etmek için oradaydı. Olaylar zaten kameraya alınmıştır. İzlenirse ortaya çıkar. Polisin de bu kişi kesinlikle tespit edip deşifre etmesi gerekir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.