Hava Durumu

CHP'li vekil hızlı treni sordu, bakanlık tarih verdi: 2023

Bursa Hakimiyet Yazarı Namık Göz'ün 'CHP'li vekil hızlı treni sordu, bakanlık tarih verdi: 2023' başlıklı köşe yazısı:

Haber Giriş Tarihi: 18.12.2019 11:10
Haber Güncellenme Tarihi: 18.12.2019 11:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li vekil hızlı treni sordu, bakanlık tarih verdi: 2023

Yüksek Hızlı Tren, Bursa'nın en büyük ulaşım hayali. 2012 yılında temeli atıldığında 2016 yılında seferlere başlayacağı açıklanmıştı. Ancak aradan geçen zaman içinde önce yükseği, henüz kesinlik kazanmasa da sonra hızlısı gitti. Elimizde konvansiyonel hat kaldı.

AK Parti'li vekillerin birinci gündem maddesi olan tren ile ilgili zaman zaman açıklamalar yapılıyor. CHP Bursa Milletvekili ve TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu da konuyu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na sordu. Bakanlık da yazılı yanıt gönderdi.

Bakanlığın yanıtında, Ankara-İstanbul YHT hattına bağlantılı olarak 106 kilometre uzunluğundaki Bursa-Yenişehir-Osmaneli Projesi'nin 56 kilometrelik Bursa-Gölbaşı-Yenişehir kesiminin 16,5 kilometresinin tünellerden oluştuğu vurgulanarak, bunun 9,9 kilometresinin tamamlandığı, geri kalan tünel imalat çalışmaları ile 39,5 kilometrelik güzergahta altyapı çalışmalarının devam ettiği ve yüzde 72'lik fiziki ilerleme sağlandığı belirtildi.

50 kilometrelik Yenişehir - Osmaneli kesiminin proje çalışmalarının tamamlandığı ve yapımının 2023 yılı sonunda bitirilmesinin hedeflendiği kaydedilen yanıtta, Yenişehir-Osmaneli hattının altyapı ve Bursa -Osmaneli hattının üstyapı ve EST yapım işleri ihalesinin 16 Eylül'de iptal edildiği hatırlatıldı. Yanıtta, yaklaşık maliyetler güncellenerek yeniden ihaleye çıkılması ile ilgili çalışmaların sürdürüldüğü de vurgulandı.

Bakanlığın verdiği yanıtı değerlendiren Kayışoğlu, hızlı tren projesinin fiyaskoya dönüştüğünü savunarak, Bursa'nın bunu hak etmediğini ifade etti.

NAMIK GÖZ'ÜN KÖŞE YAZISININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.