Hava Durumu

CHP'li vekil Nazlıaka bakın nerede görüntülendi

Taksim Gezi Parkı'ndaki olayları protesto etmek için Kızılay'da toplanan gruba polis müdahale etti. Bazı göstericiler gözaltına alındı. CHP Ankara Milletvekili Aylın Nazlıaka da gözaltına alınan göstericilerin taşındığı otobüse bindi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li vekil Nazlıaka bakın nerede görüntülendi

CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka, Kızılay’da polis müdahalesinin en şiddetli olduğu gün gözaltına alınan gençleri taşıyan otobüsü durdurmaya çalışmasıyla yansıdı ekranlara.

Eylemlerin başından bu yana ya meydanlarda ya gözaltına alınanlar için emniyette ya da yaralılar için hastanelerde sabahlayan Nazlıaka, eylemlerin örgütsüz gençlerin ‘demokrasi isyanı’ olduğunu söyledi.

Nazlıaka, gözaltılarda plastik kelepçe takılması, kişisel eşyalara el konması, fotoğraflarının çekilmesi gibi gayri hukuki işlemler yapıldığını da anlattı.

ARABULUCULUK YAPTI

 İstanbul, Taksim Gezi Parkı'nda başlayan ve tüm Türkiye'ye yayılan protesto gösterilerinin Ankara'daki 8. gününde, Kuğulu Park'ta 'Mini Gezi Parkı' inşa ederek yaklaşık 20 çadır kuran eylemciler dün polis baskınıyla karşılaştı.

İstanbul’da başlayan eylemlerin Ankara’daki ilk durağı olan Kuğulupark’ta, Taksim Gezi Parkı’na destek veren gençler çadırlarını kaldırdı. Emniyet güçlerinin çadırların kaldırılması yönündeki uyarıları üzerine gerilimin tırmanmaması için devreye giren CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka ve Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, tartışmanın büyümemesi için arabuluculuk yaptılar. Barışçıl ve özgürlükçü bir eyleme müdahalenin gerilimi tırmandırıp büyüteceğini ifade eden Başkan Tanık ve Milletvekili Nazlıaka, gençlere zaman verilmesini istedi.

Nazlıaka çadırlar ile eşyaların polis tarafından alınmaması konusunda eylemcilere güvence verdi. Bunun üzerine çadırlarını kaldıran eylemciler, Ankara Valiliği'nden verilecek izni parkta beklemeye başladı.

EYLEMCİLERLE BİRLİKTE DANS ETTİ

Ankara Kuğulu Park'ta, kurdukları çadırı polisin uyarısı üzerine kaldıran eylemciler, olaylarda hayatını kaybeden polis ve 2 vatandaşın gıyabında cenaze namazı kıldı. Parka gelen Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları, CHP milletvekili Aylin Nazlıaka ve eylemciler, birlikte dans etti ve marşlar söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.