Hava Durumu

CHP'li vekillere fişleme şoku

CHP’de aralarında 15 milletvekilinin fişlendiği yönündeki iddialar partide şok etkisi yarattı. Fişleme belgelerini araştırdıklarını belirten CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Çok vahim olduğunu herkesin bilmesini isteriz” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.08.2013 12:14
Haber Güncellenme Tarihi: 13.08.2013 12:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'li vekillere fişleme şoku

CHP’de bazı milletvekillerin fişlendiği iddia edilen belgelerin ortaya çıkması, tartışmalara neden oldu. CHP, fişleme nedeniyle hükümeti suçlarken; MİT ise iddiaları kabul etmedi.

Hürriyet gazetesinde yer alan belgelerde; milletvekilleri Hüseyin Aygün, Kamer Genç, Levent Gök, Mevlüt Dudu, Nihat Matkap, İlhan Cihaner ve Emine Ülker Tarhan ile eski Hatay milletvekili Fuat Çay hakkında birçok bilgiye yer verildi.

Milletvekillerin geçmişleri ve konuşmalarının yer aldığı fişleme belgelerinde “Alevi Kurultayı’na katıldı”, “Açlık grevine destek verdi” gibi ifadeler de yer aldı.

Belgelerde Hüseyin Aygün hakkında daha önce gözaltına alındığı, Emeğin Partisi etkinliklerine katıldığı belirtildi. Aygün’ün açlık grevi eylemine destek verdiği bilgisi de yer aldı.

Levent Gök hakkındaki belgede ise öğrencilik yıllarında gözaltına alındığı bilgisine yer verildi. Gök’ün, Dikmen Vadisi’ndeki yıkıma engel olmaya çalışan vatandaşlar arasında bulunduğu da ifade edildi.

Kamer Genç’in ise bazı resepsiyonlara katıldığı belirtilen belgelerde, 2. Büyük Alevi Kurultayı’nda bulunduğu bilgisine yer verildi.

Nihat Matkap'ın ise geçmişte “aşırı sol görüşlü” olduğu belirtilirken, 2008 yılında Suriye’ye giderek THKP/C Acilciler üyeleriyle görüşmeler yaptığı öne sürüldü.

İlhan Cihaner’in PKK’ya yardım ettiğine yönelik iddiaların hatırlatıldığı belgelerde, Nakşibendi üyelerine yönelik yaptığı soruşturmadan da bahsedildi.

KILIÇDAROĞLU: ÇOK VAHİM

Belgelerin kendilerine ulaştığını belirten CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili TBMM açıldığında gerekeni yapacaklarını söyledi.

Olaydan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı sorumlu tutan Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Muhalefete tahammül edemiyor. Devletin kurumlarını ana muhalefet partisinin peşine takmışlar. Bu bilgi bize daha önce geldi. Biz de araştırıyoruz. Çok vahim olduğunu herkesin bilmesini isteriz.

Biz neyi düşünüyorsak, zaten bunu açık yüreklilikle ifade ediyoruz. Milletvekilleri parti yöneticileri fişlenmiş. Başbakan bu izlemenin şifrelerini daha önce vermişti.”

MİT'TEN YALANLAMA

Öte yandan, gazeteye konuşan Milli İstihbarat Teşkilatı yetkilileri, fişleme iddialarını reddetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.