Hava Durumu

CHP: 'Maraş'ın tamamı açılsın'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, AB Komisyonu'nun Türkiye raporuna tepki göstererek, "AB, Doğu Akdeniz'de sadece Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin olmadığını ya öğrenecek ya öğreteceğiz" dedi. Altay, Kapalı Maraş'ın sadece sahillerinin değil tamamen açılması görüşünde olduklarını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 08.10.2020 09:04
Haber Güncellenme Tarihi: 08.10.2020 09:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP: 'Maraş'ın tamamı açılsın'

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Altay, Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun 2020 İlerleme Raporu'ndaki Türkiye'ye yönelik eleştiriler hakkında, "AB Doğu Akdeniz'de sadece Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin olmadığını ya öğrenecek ya öğreteceğiz. Doğu Akdeniz'de KKTC de vardır. AB önce bunu bir bilecek. AB, Türkiye'ye ayar verme hadsizliğinden vazgeçecek. Buna asla ve asla rızamız yoktur ve olmayacaktır. Türkiye'yi AB'ye almamak için diretenlerin, Türkiye'yi Avrupa'ya göçmen gelişini engelleyen tampon saha gibi görmelerine rızamız olmayacaktır. AB, haddini bilecek" diye konuştu. Kıbrıs'ta Maraş'ın sahillerinin açılacak olmasıyla ilgili soru üzerine de Altay, "CHP'nin, Kıbrıs Fatihi Bülent Ecevit'ten bugüne görüşü, Maraş'ın sadece sahillerinin değil tamamının açılmasıdır" ifadesini kullandı.

Tablet talimatı

Pazartesi günü yeni sınıfların ders başı yapacağını anımsatan Altay, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, CHP'li belediyelere öğrencilere internet, televizyon, tablet, gerektiğinde derslik sağlanması için talimat verdiğini aktardı. Milli Eğitim Bakanlığı ile temasa geçtiklerini ve MEB'den "Tablet, internet ve televizyon meselesini çözdük" denildiğini ifade eden Altay, "Şayet bunlar olmuşsa ben Milli Eğitim Bakanı'na çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize, ailelere sesleniyorum: İnternete, televizyona kavuşmamışsanız, Ziya Selçuk'a mektup yazın ve ihtiyacınızı talep edin. Eğer bunlar olmamışsa Sayın Bakanla siyaseten hesaplaşmaya, yüzleşmeye devam edeceğiz" değerlendirmesini yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.