Hava Durumu

CHP Nilüfer'in yeni başkanı belli oldu

CHP Bursa Nilüfer İlçe kongresinde yapılan oylama sonucunda başkanlığa Fırat Yılmaz seçildi. Yılmaz 181 delegenin oyunu alırken Özer Anaç 147, Erman Aydıngün 79 oyda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2020 20:22
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2020 20:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Nilüfer'in yeni başkanı belli oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nilüfer İlçe Kongresi gerçekleştirildi. Kongre'de Özer Anaç, Fırat Yılmaz ve Erman Aydıngün yarıştı. Kongreye CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, CHP Bursa Milletvekilleri Erkan Aydın, Yüksel Özkan, Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhan Sarıbal, Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, CHP Bursa İl Başkanı Hüseyin Akkuş, Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey ve delegeler katıldı. Yoğun katılıma sahne olan kongrede 3 aday salona birlikte girerek, birlik mesajı verdi.

YILMAZ'DAN BİRLİK MESAJI

Yılmaz konuşmasında "29 Ekim'de hep beraber bir yola çıktık, omuz omuza bir fotoğraf verdik. Emin olun ki yarın itibariyle Özer kardeşimle de Erman kardeşimle de omuz omuza iktidara giden yolumuzu, taşları Nilüfer'den örmek üzere hep birlikte çalışacağız. Bundan hiçbirinizin kuşkusu olmasın. Şunun altını önemle çizmek istiyorum: Lütfen inanın, biz iktidara koşuyoruz. Bölünmeyeceğiz, ayrışmayacağız, birlikte omuz omuza hareket edeceğiz. Ve Türkiye Cumhuriyeti devleti CHP iktidarıyla ilk seçimde tanışacak." ifadelerini kullandı.

BOZBEY'DEN SERT SÖZLER

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı ve Nilüfer Belediyesi eski Başkanı Mustafa Bozbey, yaptığı sert açıklamalarla kongreye damga vurdu. Katıldığı bazı ilçe kongrelerinde yok sayıldığını, söz verilmediğini, ismini dahi anons edilmediğini dile getiren Bozbey, bazı partililer tarafından iftiraya uğradığını ileri sürerek, "Mustafa Bozbey ne yapmış? Partinin 20 yıl bayrağını taşımış, bayrağı hep göndere taşımış. Nilüfer'de yüzde 62 oy almışız. Büyükşehir'de yüzde 24 olan genel oyları yüzde 41'e kadar çıkartmış. 8 bilinmeyenli denkleme dikkat edin. Hepsi bunların meclis üyesi adayı olamamışlar, başkan adayı olamamışlar... Hepsinin amacı Mustafa Bozbey'den intikam almak. Vay anasını ya... Ne yalanlar, ne iftiralar... Hepsini açıklayacağım" diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.