Hava Durumu

CHP'nin iki kitabına toplatma kararı

Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği, CHP'nin "10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası" ve "Arpalık Aile Şirketi..." kitapçıkları hakkında toplatma kararı verdi.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2020 19:49
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2020 19:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'nin iki kitabına toplatma kararı

Nevşehir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kitapçıklarla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında Nevşehir Sulh Ceza Mahkemesi'ne yaptığı başvuru hakkında karar açıklandı.

Mahkeme, 'Arpalık Aile Şirketi' ve '10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası' adlı iki kitapçığa "basım, dağıtım ve satış yasağı" getirerek basılı kitapçıklara el konulmasına ve toplatılmasına karar verdi. Karar, CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez'e tebliğ edildi. Polis de tebliğden sonra il başkanlığındaki kitaplara el koydu.

"KİTABI YASAKLAMAK ANAYASAL SUÇTUR"

Kararı kamuoyuna sosyal medya hesabından duyuran CHP eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, kararın anayasaya aykırı olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

* AK Parti, partimiz CHP'ye yönelik baskısını artırıyor. Yargıyı da adeta bir "sopa" gibi kullanıyor. Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği, az önce İl Başkanımız Kamil Gülmez'e bir tebligat ve karar yolladı. Hakimlik, anayasayı çiğneyerek, CHP'nin kurumsal yayını olan iki kitap hakkında toplatma kararı verdi.

* Kitaplardan biri "Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası", diğeri ise "Arpalık Aile Şirketi..." Her biri yaklaşık 15 sayfa olan bu kitaplar, CHP'nin kurumsal yayını olmasına rağmen, Hakim toplatılmasına karar veriyor.

* Bu karar TBMM'de konuşan bir milletvekilinin önündeki mikrofonu kapatmak ya da kürsüye çıkıp konuşmasını engellemekten farksızdır. Bu bağlamda, kitabı yasaklamak anayasal suçtur!

"AK Parti YASAKÇI TAVRINDAN DOLAYI PİŞMAN EDİLMELİDİR"

AK Parti iktidarının daha önce de CHP'nin kitaplarını toplattığını hatırlata Yarkadaş sözlerini şöyle sürdürdü:

* AK Parti, bir süre önce de partimizin FETÖ-AK Parti ilişkisini anlatan kitabını toplatmıştı. Tüm bunlar, CHP'ye siyaset yaptırmama ve CHP'nin gerçekleri halka anlatma çabasını engellemeyi amaçlıyor.

* AK Parti'nin yargıyı sopa gibi kullanmasına ve siyaset yaptırmama girişimine en üst perdeden tepki verilmeli ve bu durumun olağan hale gelmesi engellenmelidir.

* AK Parti yasakçı tavrından dolayı pişman edilmelidir. Çünkü mesele ciddidir: Bu pervasız ve hukuksuz tavır, hiçbir koşulda kabul edilemez. Bu aynı zamanda tüm muhalefet partilerinin de sorunudur.

Toplatılan ve el konulan kitapçıklar ile Sulh Ceza Hakimliği'nin kararını da paylaşan Yarkadaş, "Gerekçe yine aynı ve tanıdık... TCK 216 vs..." ifadelerini kullandı.

"KİTAPÇIKLARI BROŞÜRLERLE BİRLİKTE DAĞITTIK"

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

* Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu tarafından, 'Esnaf Sorunları ve Çözüm Önerileri' adlı 17 maddelik bir bildiri yayınladı.

* Biz bu bildiriyi esnaflarımızın bilgi sahibi olması açısından 2 bin adet bastırdık ve gençlik kollarımız tarafından dağıtımı yapılacaktı.

* Ancak bu bildirinin yanında da 'Arpalık Aile Şirketi' ve '10 Maddede Kıdem Tazminatında Fon Aldatmacası' adında Genel Merkezimiz tarafından yayımlanan 12 sayfalık kitapçıklar vardı.

* Biz de bunları kamuoyunun bilgisine sunalım, bunları da birlikte dağıtalım dedik. Dağıtım sırasında her hangi bir olayla karşılaşabiliriz düşüncesiyle emniyeti bilgilendirelim dedik.

* Emniyete bilgi verdik, Emniyet Müdürlüğü bizden bu kitapçıkları ve broşürü istedi. Biz de kitapçıkları ve broşürü gönderdik.

* Ancak bugün Nevşehir Sulh Ceza Hakimliği tarafından basım dağıtım ve satış yasağı getirildi ve bu kitapçıklara el konulması kararı verildi.

CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez.

"KARARIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDI"

Kararın iptali hakkında dava açıldığını aktaran Gülmez, şunları söyledi:

* Biz de bu durumu, genel merkezimize bildirdik. CHP'nin örgütlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ve hukuk işlerinden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek'e bildirdik.

* Parti avukatımız bizden evrakları istedi biz de gönderdik. Bugün itibariyle bu kararın iptali için parti avukatımız tarafından dava açılmıştır.

* Bu durum Anayasa'ya aykırıdır. Mahkeme kararıdır, mahkemenin verdiği karara saygımız vardır ancak kararı onaylamıyoruz. Üst mahkemenin vereceği kararı da bekliyoruz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.