Hava Durumu

CHP'nin yürüyüşünde 15. gün

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü"nün 15. gününe başlamadan yaptığı basın açıklamasında, "Terörsüz bir Türkiye hepimizin ortak arzusudur" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2017 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2017 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP'nin yürüyüşünde 15. gün

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Adalet Yürüyüşü"nün 15. gününe başlamadan basın açıklaması gerçekleştirdi. Düzce'nin Gümüşova ilçesinden başlayarak devam edecek yürüyüş öncesi Kemal Kılıçdaroğlu herkesin terörsüz bir Türkiye arzu ettiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu terörün kaynağını FETÖ, PKK veya DHKP-C olarak ayırt etmeden teröre karşı namuslu bir tavır alınması gerektiğini ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle; Bugün çok sıcak olacağı söyleniyor o nedenle biraz daha dikkatli olacağız. Şundan herkes emin olsun ister çok sıcak ister çok soğuk biz kararlıyız ve İstanbul'a adalet için yürüyeceğiz. Adalet hepimiz için geçerli herkes için geçerli. Sadece Türkiye'de geçerli değil tüm dünya için geçerli kavramdır. Biz bu kavram için, adalet için, toplumun vicdanı için yürüyoruz. Bu yürüyüşümüze gerçekten toplumun çok değişik kesimlerinden sempatiyle bakanlar var. Özellikle Anayasa referandumu sırasında evet oyu kullanan pek çok vatandaşımızda gerek şifahi olarak gerek mesaj olarak gerek telefonlarla bize sempatiyle baktıklarını bu yürüyüşe destek verdiklerini ifade ediyorlar. Onlara yürekten teşekkür ediyoruz.

Bu arada bizi yürekten üzen olaylar da var Türkiye'de hergün yeni şehit haberleri geliyor. Terörsüz bir Türkiye hepimizin ortak arzusudur. Terör kimden gelirse gelsin teröre karşı hepimizin namuslu bir şekilde tavır alması lazım. Ben her zaman şunu söyledim, "Siz terörü bitirmek için ne istiyorsunuz" her istediklerini aldılar ama bitmiyor. Referandumda da evet oyu verin terör bitecek diye yeri göğü afişlerle donattılar. Şimdi terör bitsin diye evet oyu veren vatandaşlarımın vicdanına sesleniyorum; Artık kandırılıyorsunuz, bunu düşünün. Bunların terörü önleyecekleri yok, bitirecekleri yok. Biz kendi ülkemizde terörün olmadığı adaletin olduğu, adaletin egemen olduğu bir ülkeyi yaratmak, bir ülkeyi inşa etmek istiyoruz. O nedenle biz bu yürüyüşe bir siyasal parti kimliği vermekten öte adalet istiyen 80 milyon adına yürüyoruz.

Dolayısıyla bugün Düzce'den ayrılıyoruz. Dün Düzceli arkadaşlarıma, vatandaşlarıma yürekten teşekkür etmiştim. Bize sempatiyle bakan, bize el sallayan hatta arada bir rabia işareti yapıp bizi protesto eden ya da rabia işareti yaparak bizi protesto ettiğini düşünen bütün Düzceli kardeşlerime yürekten teşekkür ediyorum. Ben ne kadar adalet istiyorsam ki adaletin mantığında o da vardır, eşitliğin mantığında o da vardır, ben ne kadar adalet istiyorsam benim gibi düşünmeyen vatandaşın da adalet isteme ve düşüncesini özgürce açıklama imkanı var. O nedenle onlar bizi protesto ederken veya kötü sözler söylerken biz sadece ellerimizi yukarıya kaldırdık ve onları alkışladık. Alkışladığımız için de çok memnunuz, Düzceli kardeşlerime teşekkür ediyoruz. Olumsuz bir olay oldu o nedenle çok sayıda Düzceli geldiler özür dilediler. Biz o olayla Düzcelileri asla bir tutmadık.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.