Hava Durumu

CHP, siyasi partilerle video konferans aracılığıyla bayramlaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, "İsrail'in çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden yaptığı saldırılar, gerçekten ne insanlığa ne vicdana sığar. Sözün bittiği yerdeyiz. Filistin halkının her zaman yanındayız. Bu bir insanlık ayıbıdır, bu tarihe bu şekilde geçecektir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 14.05.2021 14:20
Haber Güncellenme Tarihi: 14.05.2021 14:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP, siyasi partilerle video konferans aracılığıyla bayramlaştı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık, Parti Meclisi (PM) Üyeleri Semra Dinçer ve Deniz Demir'den oluşan CHP heyeti, siyasi partiler arası bayramlaşma programı kapsamında AK Parti, DSP, Vatan Partisi, HDP ve İYİ Parti heyetleriyle video konferans yöntemiyle bayramlaştı.

CHP heyeti, ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Özlem Zengin, Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyesi Ayten Aydın, Genel Merkez Gençlik Kolları MYK Üyesi Muhammed Cem Çekerek'ten oluşan AK Parti heyeti ile görüştü.

Kovid-19 nedeniyle üçüncü defa video konferans yoluyla bayramlaştıklarını belirten Lale Karabıyık, tüm AK Parti camiasının bayramını kutladı. Bayramlaşma sırasında İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına değinen Karabıyık, şunları söyledi:

"Yüreğimiz dağlandı. Hiçbir zaman olmaması gereken şeyler, özellikle de bu mübarek günlerde yaşandı Filistin'de. Bunu anlamak mümkün değil. İsrail'in çocuk demeden, kadın demeden, yaşlı demeden yaptığı saldırılar, gerçekten ne insanlığa ne vicdana sığar. Sözün bittiği yerdeyiz. Filistin halkının her zaman yanındayız. Bu bir insanlık ayıbıdır, bu tarihe bu şekilde geçecektir. Gerçekten sözün bittiği yerdeyiz."

Başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere terörle mücadelede tüm şehit düşen güvenlik güçlerini anan Karabıyık, "İnşallah bu günler yakında sona erer ve halkımız da tedbirlere uyar. Umuyorum bir sonraki bayramda herkes sevdikleriyle kucaklaşır hale gelir. Ülkemiz için milletimiz için bütün insanlık için sevginin, huzurun, barışın olduğu nice yıllar diliyorum. Ramazan Bayramı'mız milletimize, tüm İslam alemine hayırlara vesile olsun. Barış ve huzur getirsin." ifadelerini kullandı.

Lale Karabıyık, Genel Başkan Yardımcıları Hasan Erçelebi, Onur İste, Selçuk Karakülçe ve Dilara Tambova'dan oluşan DSP heyeti ile bayramlaşma sırasında ise İsrail'in saldırılarına değindi. Saldırıları "vahşet ve katliam" olarak niteleyen Karabıyık, "Umarız BM kendisine düşen görevi yapacaktır. Gerçekten yüreğimiz dağlandı." diye konuştu.

"DİLİYORUZ Kİ BUNDAN SONRAKİ BAYRAMLAR ŞEKER TADINDA OLSUN"

Genel Başkan Yardımcısı Tuncer Bakırhan başkanlığındaki HDP heyeti ile gerçekleştirilen bayramlaşma sırasında ise Kovid-19 ve İsrail'in saldırıları nedeniyle bayramı buruk geçirdiklerini belirten Karabıyık, "Filistin'e yaşanan zulüm inanılır gibi değil, sözün bittiği yerdeyiz." ifadelerini kullandı. HDP ailesinin bayramını da kutlayan Lale Karabıyık, şunları söyledi:

"Bizler zaten demokrasiden, kitlelerin temsilinden, Mecliste temsiliyet vurgusundan, bunlardan her zaman yanayız. Güçlendirilmiş parlamenter demokrasiyle taçlandıracağımızı daima ifade ediyoruz. Diliyoruz ki bundan sonraki bayramlar şeker tadında olsun, birlik beraberlik içinde olsun. Kardeşlik ve barışın hüküm sürdüğü günlerde bayramlar daha güzeldir. Bu vesile ile sizlerin bayramını kutluyoruz."

CHP'deki bayramlaşma programı daha sonra Kadın Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu başkanlığındaki İYİ Parti heyetiyle devam etti.

İYİ Parti ile gerçekleştirilen bayramlaşma sırasında da gündem İsrail'in saldırıları oldu.

Dünyanın neresinde bir zulüm, haksızlık, katliam varsa ona karşı olduklarını vurgulayan Lale Karabıyık, "Söylenecek bir söz yok, nasıl bir vicdan, nasıl bir insanlığa sığar, bunun tarifi yok." dedi.

Lale Karabıyık, Genel Başkan Yardımcısı Hasan Korkmazcan başkanlığındaki Vatan Partisi heyetiyle gerçekleştirilen bayramlaşma sırasında ise hiçbir zaman yaşanmaması gereken olayların bu bayram döneminde yaşandığını söyledi. İki heyet de İsrail'in saldırılarını kınadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.