Hava Durumu

CHP ve İYİ Parti arasında gerginlik mi var? Selvi'den flaş iddia

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, İYİ Parti kulislerindeki CHP rahatsızlığını dile getirdi. Selvi, İYİ Parti kulislerinde, "CHP, kendini aile büyüğü gibi görmeye başladı" ifadelerinin kullanılmaya başlandığını öne sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2021 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2021 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP ve İYİ Parti arasında gerginlik mi var? Selvi'den flaş iddia

Selvi, bugünkü köşe yazısında İYİ Parti'nin, CHP'nin bazı tavırlarından rahatsız olduğunu öne sürdü.

Abdulkadir Selvi, İYİ Parti kulislerinde, "CHP, kendini aile büyüğü gibi görmeye başladı. Bir karar alıyor, diğerlerinin ona uymasını istiyor. 'Bir CHP var bir de diğerleri' gibi hareket ediyor. Bu yaklaşım doğru değil. Biz diğerleri değiliz. Biz seçimlerden birinci parti olarak çıkmaya çalışan bir partiyiz. CHP'nin bize diğerleri gibi muamele etmesine izin vermemeliyiz" diye konuşulduğunu aktardı.

Selvi, İYİ Parti'de ayrıca "CHP, Millet İttifakı adına açıklama yapma ve politika belirleme yetkisini kendinde görüyor. Sanki bir yanda AK Parti var, diğer yanda CHP var. CHP kendi dışındaki muhalefet partilerine diğerleri muamelesi yapıyor. Biz diğerleri değil, İYİ Parti'yiz. Seçimlerden başarılı olarak çıkmayı hedeflemiş bir partiyiz. Kendimize diğerleri muamelesi yapılmasına izin veremeyiz" diye konuşulduğunu söyledi.

İYİ Parti'nin duruşunun 'doğru bir karar' olduğuna dikkat çeken Selvi, "Bence İYİ Parti kendi duruşu, siyasi kimliği ve politikaları açısından doğru bir karar verdi. CHP'nin gölgesi altına girmedi. Kendisine CHP'nin stepnesi muamelesi yapılmasına engel oldu. Yerel seçimlerde iki parti seçim ittifakı yapmıştı. Ortak miting o nedenle yadırganmazdı ama bu kez resmi olarak ittifak kararı alınmış değil" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.