Hava Durumu

CHP Zeyid Aslan için TBMM'ye başvurdu

CHP, Zeyid Aslan'ın cezalandırılması için TBMM Başkanlığı'na başvuruda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2014 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2014 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CHP Zeyid Aslan için TBMM'ye başvurdu

CHP yönetimi, HSYK Teklifi’nin Adalet Komisyonu’ndaki görüşmelerinde masanın üstüne çıkarak tekme savuran Ak Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’a "Meclis’ten geçici çıkarma" cezası verilmesi talebiyle Meclis Başkanlığı’na başvurdu.

Meclis Başkanı Cemil Çiçek, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın dilekçesini işleme alırsa Aslan’a kınama ve Meclis’ten geçici çıkarma cezası verilmesi Genel Kurul’da salı günü oya sunulacak. Daha önce iki kez Genel Kurul’da küfür etmesiyle gündeme gelen Aslan’a uyarı veya kınama cezası verilmesi AK Parti milletvekillerinin oylarıyla reddedilmişti. CHP’li Altay’ın Çiçek’e yaptığı yeni başvuru şöyle:

ÜÇ YASAK EYLEM

"Tokat Milletvekili Zeyid Aslan’ın komisyon çalışmalarını izleyen Yargıçlar Sendikası Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu’na karşı gerçekleştirdiği fiziki saldırı, TBMM’nin kamuoyundaki itibarını telafisi çok zor bir şekilde zedelemiştir. Ayrıca, zikredilen şahısla birlikte, iktidar partisi milletvekillerinin fiziki saldırıları TBMM Adalet Komisyonu çalışmalarını ve görevini yerine getirmesini de engellemiştir. Adı geçen milletvekili hakkında eylemine uyan TBMM İçtüzüğü 160’ıncı maddesinin 4 (saldırıda bulunmak), 5’inci (Meclis’in görevini yerine getirmesini önlemek için toplu bir harekete girişilmesine önayak olmak) fıkraları ile 161’inci maddesinin 6’ncı (Meclis’te yasak eylemde bulunmak) fıkrasına göre işlem yapılmak üzere talebimizin GEnel Kurul’un 14 Ocak 2014 tarihli birleşiminde işleme alınmasını arz ve teklif ederiz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.