Hava Durumu

Chrome ve Chrome OS'un geliştirilmesi durduruldu!

Milyonlarca insan Corona virüsü pandemisine önlem olarak evden çalışma modeline geçti. Google da yazılımın mümkün olduğunca sorunsuz çalışmasını sağlamak adına Chrome ve Chrome OS için yeni özellikler eklemeyi durdurmaya karar verdi.

Haber Giriş Tarihi: 19.03.2020 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 19.03.2020 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Chrome ve Chrome OS'un geliştirilmesi durduruldu!

Güvenlik ile ilgili güncellemelere öncelik

Google Developers attığı tweet ile konuyla ilgili açıklamada bulundu. "Düzenlenmiş çalışma programlarının" şirketin "Chrome ve Chrome OS sürümlerinde" duraklamasına neden olduğunu kabul etti. Hedeflerinin onlara güvenen herkes için istikrarlı, güvenli ve güvenilir olmalarını sağlamak olduğunu söyleyen Google, şimdilik "güvenlikle ilgili güncellemelere öncelik vereceğiz" diyerek bunlardan bazılarının Chrome 80'de yayınlanacağını da sözlerine ekledi.

Google, bu stresli günlerde Chrome'da işlerini yapanlar için hayatı daha zor hale getirebilecek hatalar ile kullanıcılarını riske atmak istemiyor.

Yine de yakın zamanda yeni özellik güncellemeleri gelmeyecek gibi görünüyor. Chrome 81 sürümü şu anda beta testinde. Bu mevcut durumda, Google'ın düzenli güncellemeleri ne zaman tekrar başlatmayı planladığı belirsiz.

Bu haftanın başlarında Google, Corona virüsü salgınından dolayı ofis içi personellerini evlerine gönderdiği için Android uygulama incelemelerinin daha uzun sürebileceğini belirtti. Elbette aynı durum YouTube için de geçerli. YouTube da, personelini korumak için önlemler alarak içerik denetlemesini devam ettirmek için AI algoritmalarına güveneceğini söylemişti.

Google'ın ve diğer teknoloji şirketlerinin çoğu artık evden çalışırken ve bu krizin etkisi önümüzdeki haftalarda daha net hale geleceğinden, gelecekte bu duyurulardan daha fazlasını göreceğiz gibi duruyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.