Hava Durumu

'Cidde Turizm Fuarı'na Bursa imzası

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu ile Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde bu yıl 8.'si gerçekleştirilen 'JTTX8-2018 Uluslararası Cidde Seyahat ve Turizm Fuarı'na katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 14:07
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 14:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Cidde Turizm Fuarı'na Bursa imzası

Cidde Hilton Otel'de gerçekleştirilen fuarda 21 ülkeden 220 civarı tur operatörü, seyahat acentesi, otel ve turizm destinasyonu stant açtı. Cidde Başkonsolosu Akif Menevşe'nin de Bursa heyetine eşlik ettiği fuardaki Bursa standı turizmcilerden büyük ilgi gördü. Büyükşehir Belediyesi'nin de desteklediği Bursa Kültür Turizm Tanıtma Birliği organizasyonuyla açılan stantta, şehrin dünyaca ünlü değerlerinden örnekler sunuldu ve şehrin turizm potansiyeli tanıtıldı. Cidde Emiri'nin de Bursa standını ziyaret ettiği ve yaklaşık 40 Türk standının bulunduğu fuara, Bursa'dan katılan oteller, seyahat acenteleri ve tur operatörleri de sektörün öncüleriyle bir araya gelme şansı buldu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, "Fuarların Bursa'nın turizmine güç vereceğine inanıyoruz. Arap turistlerin ağırlıklı olarak Bursa'yı tercih ettiği ve Bursa'dan gayrimenkul dahi satın aldıkları bilinen bir gerçek. Arap dünyası başta olmak üzere turistlerin Bursa'ya yönelik bu ilgisini daha kalıcı hale getirmek ve konaklama sürelerini uzatabilmek için kentin tanıtımına önem veriyoruz. Bursa'nın tanıtımını daha yukarıya çekmek amacıyla '4 Mevsim Uludağ'ı Arap turizmine açmak için buradayız. 'Cidde Turizm Fuarı'na Bursa olarak damgamızı vurduk" diye konuştu.

Başkan Aktaş, Cidde'de Bursa'nın tarih, termal, turizm şehri ve yeşil Bursa kimliklerini heyecanla anlattıklarını da belirterek, "Osmanlı'ya başkentlik yapmış kadim şehir Bursa'mız, Cidde'de de ilgi odağı olmaya devam ediyor. Şehrimizi, tarihiyle, yeşiliyle, tüm güzellikleriyle anlatıyor, kentimizin turizmine güç katıyoruz" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.