Hava Durumu

Çiftçiye piyango

Miras yoluyla bölünerek nesilden nesile küçülen tarım arazilerinin daha verimli kullanılması için Mustafakemalpaşa'da başlatılan "arazi toplulaştırması " çalışmalarına yoğun ilgi var. 6 köyden 3 bin çiftçiye ait birbirinden uzak tarlaları tek yerde birleştiren toplulaştırma sayesinde mazot ve sulama giderleri de büyük ölçüde azalacak, altyapı tamamen yenilenecek.

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2012 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2012 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çiftçiye piyango

Miras yoluyla nesilden nesile parçalanarak küçülen tarım arazilerinin toplulaştırma çalışmaları sürüyor. Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Mustafakemalpaşa ilçesinde başlatılan "Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri" kapsamında uygulanan projede sona yaklaşıldı. Bakanlar Kurulu kararıyla 2011 Mart ayında başlatılan toplulaştırma çalışmaları 31 Aralık'ta sona erecek. Arazi toplulaştırma çalışmalarıyla Döllük-Güllüce sulamasında da önemli bir aşama daha katedilmiş olacak.

6 KÖYÜ KAPSIYOR

Mustafakemalpaşa'da 2 bin 500 hektarlık bir çalışma alanı bulunan toplulaştırma projesi Koşuboğazı, Boğazköy, Ocaklı, Güllüce, Derecik ve Tatkavaklı köylerini kapsıyor. Babadan çocuklara miras olarak kalan ve nesilden nesile küçük parçalar halinde dağılan tarım arazileri, proje sayesinde hem altyapı imkanlarına kavuşacak, hem de tüm cephesi yol ve sulama kanalıyla çevrilerek ziraata daha elverişli hale getirilecek.

3 BİN ÇİFTÇİ YARARLANACAK

Mustafakemalpaşalı 3 bin çiftçi bu projeden yararlanacak. Toplulaştırmanın tamamlanmasını bekleyen köylüler, arazilerinden daha fazla verim alacaklarını belirtiyor. Güllüce Mahalle Muhtarı Salih Akın, Döllük-Güllüce sulamasında önemli bir aşama daha katedildiğini, köylülerin toplulaştırmadan oldukça memnun olduğunu söyledi. Toplulaştırma sorumlusu Rıza Yılmaz Alpay da, projenin içeriğini anlatarak, "Köylerde araziler mevkilerine göre sınıflandırılıyor. Çiftçilerin de rızası alınarak, kimse mağdur edilmeden arazi veriyoruz. Bununla birlikte, proje kapsamında tarlalara yollar, sulama kanalları gibi arazi iyileştirme çalışmaları da yapılıyor" diye konuştu.


Rabia DENİZ
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.