Hava Durumu

"Çim kokusunu bile özledik"

AS TV'de yayınlanan Satırbaşı programında soruları yanıtlayan Kerem Can Akyüz maçların bir an önce başlamasını beklediklerini söyledi. Kerem salgının bu şekilde devam etmesi halinde liglerin tescil edileceğini ve ilk üç sıranın Süper Lig'e çıkacağını umduğunu kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 04.04.2020 07:49
Haber Güncellenme Tarihi: 04.04.2020 07:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Çim kokusunu bile özledik"

EVDE ÇALIŞMAK ÇOK SIKICI

Bursaspor'un devre arasında Denizlispor'dan renklerine kattığı Kerem Can Akyüz AS TV'de yayınlanan Satırbaşı programına görüntülü bağlantıyla canlı yayın konuğu oldu. Koronavirüs nedeniyle liglere verilen arayı ailesiyle birlikte İzmir'de geçiren tecrübeli futbolcu bir an önce maçların başlamasını beklediklerini söyledi. Kerem, "Evde çalışmak çok sıkıcı. Futbolcu olduğumuzdan yıllardır hep seyahatlere, maçlara, antrenmanlara, toplu hareket ettiğimizden aktif olmaya alışmışız. Bu süreç çor geçiyor. Ne kadar evde çalışırsanız çalışın, antrenman toplu halde sahada yaptığınız zaman keyifli oluyor. Tesisi, sahayı, stadı, çim kokusunu bile özledik." diye konuştu.

İLK ÜÇ ÇIKAR, LİG TESCİL OLUR

Sürecin uzaması halinde liglerin tescil edileceği görüşünü savunan Kerem Can Akyüz, "Bu sürecin uzaması bence ligin tesciline kadar gider. Haziranda başlayacağı yönünde bir açıklama yapıldı. Eğer başlarsa bizim 6 maçımız kaldı. İki haftada bitirebilirsiniz bu maçları. Federasyonun verdiği kararı doğru buluyorum. Eğer süreç böyle devam ederse lig tescil olur. Çünkü kolay bir salgın değil bu. İtalya ve İspanyayı görüyoruz. Ölüm sayıları korkunç. Biz TFF 1. Lig'de 3'üncü sıradayız. İlk 3 sıranın Süper Lig'e çıkarılması tabii ki bize yarar ama fırsatçılık olarak algılanmasın. Hiçbir ligde düş-me olmasın ve ilk 3 sıra bir üst lige çıksın. Bir sene içinde tüm liglerde denge sağlanır." dedi.

Personelimiz için para topladık

"Kulüple ücretler konusunda bir görüşmemiz olmadı ama kaptanımız Selçuk Şahin'in önderliğinde çalışanlarımızın zor durumda kalmamaları için kendi aramızda bir para topladık. Personelimizin maaşları 6 ay geriden geldiği için onlar da çok sıkıntıda. Daha önce primlerimizden kulüp çalışanlarımıza gerekli yardımı yapıyorduk."

Doktorumuz önlemleri aldı

"Ligler tatil edilmeden önce salgın nedeniyle kulüpte bir kriz vardı. Ama sağ olsun kulüp doktorumuz bu konuda çok dikkatli davrandı. Tüm takımın her gün kontrolünü yaptı. Biz de bireysel olarak kendimize dikkat etmeye çalışıyoruz. Çok şükür Bursaspor'da pozitif çıkan bir vaka olmadı."

Herkes programa uyuyordur

"Hocalarımız bizlere bir antrenman programı gönderdi. Herkes onu uyguluyordur diye ümit ediyorum. Hocalarımız düzenli olarak bizleri arayıp çalışmaların nasıl gittiğini, sağlığımızı soruyor."

Mazisi kaldıramaz

"Bursaspor'un bu sezon şampiyon olması gerekiyor. Bursaspor krizde olan bir kulüp. Buradan kurtuluşun en büyük ilacı bizim Süper Lig'e çıkmamız. Biz çıktığımız zaman da Bursaspor'un kulüp tarihinde bir daha küme düşmemesi lazım. Bunu hem maddi hem de mazi olarak kaldıramaz."

Boş gördüğümde çok üzüldüm

"Futbol taraftarla güzel bir de Bursa gibi bir yerde Bursaspor taraftarından yoksun bir maç düşünemiyorum. Son maçımızı seyircimizden yoksun oynadık. Açıkçası Adana Demirspor maçından sonra sahamızda seyircisiz oynadığımızda o stadı boş gördüğümde çok üzüldüm. Biz taraftarımızla maç çevirebilen bir takımız. Taraftarımızın etkisi çok büyük çünkü taraftarımız futbolu biliyor. Biz bundan da çok memnunuz. Bu konuda taraftarımızla gurur duyuyoruz."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.