Hava Durumu

Çin basınından Biden açıklaması: Yardımına ihtiyaç duyulan bir sorunumuz yok

Çin'in Global Times gazetesinde yayınlanan bir analiz yazısında, ABD'nin Çin'e yönelik tavrının 'değişmesinin zor olduğu' vurgulandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.01.2021 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 27.01.2021 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin basınından Biden açıklaması: Yardımına ihtiyaç duyulan bir sorunumuz yok

Çin Komünist Partisi'ne (ÇKP) yakınlığıyla bilinen Global Times gazetesi, Biden yönetimiyle birlikte Çin-ABD ilişkilerinin geleceğiyle alakalı bir analiz yayınladı. Editoryal imzayla yayınlanan yazıda, Beyaz Saray'ın yeni Sözcüsü Jen Psaki'nin Çin'le ilgili açıklamaları hatırlatılarak, Biden yönetiminin Çin'e bakışının ve nitelendirmesinin Trump yönetimiyle 'neredeyse aynı olduğu' belirtildi. Psaki, Çin yönetiminin 'içeride daha otoriter ve yurtdışında daha iddialı hale geldiğini' söyleyerek ABD'yi tehdit ettiğini belirtmişti.

'Çin'i kontrol altında tutma' fikrinin ABD'deki iki partili sistemdeki 'fikir birliği' olduğu belirtilen yazıda, Çin'in bu yaklaşıma karşı 'sabırlı olması' gerektiği belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

"Dünyadanın en güçlü ekonomik toparlanmasına sahibiz. Ülke içinde yüksek bir birlik düzeyimiz var. ABD ile ilişkileri geliştirme fikri, Çin'den küresel istikrarı destekleyen bir iyi niyet jesti. Ancak şu anda çözmek için Biden yönetiminin yardımına ihtiyaç duyan büyük ve acil bir sorunumuz yok. Çin, Çin-ABD ilişkilerinin mevcut durumuna uyum sağlamak ve bu duruma dayanmak için güçlü bir kapasite geliştirdi. Washington bir değişiklik yapmak için acele etmiyorsa, Pekin neden acele etsin?"

Yazıda ayrıca, Biden hükümetinin 'Çin'in kararlılığını ve temel çıkarlarını koruma yeteneğini görmezden gelirse' Trump yönetiminin yaptığı stratejik hatanın aynısını yapma tehlikesiyle karşı karşıya kalacağı vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.