Hava Durumu

Çin'de devasa karantina kampı inşa ediliyor

Çin'de Mart 2020'den beri en yüksek Kovid-19 vaka sayısının görülmesi üzerine 3 eyaletteki en az 11 bölgede on milyonlarca kişi yeniden eve kapatılırken, 4 binden fazla kişinin kalabileceği bir karantina kampı da kuruluyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.01.2021 13:25
Haber Güncellenme Tarihi: 20.01.2021 13:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin'de devasa karantina kampı inşa ediliyor

Çin'in başkenti Pekin'i çevreleyen Hebei eyaletinin başkenti Shijiazhuang'un dışında devasa bir karantina kampı inşa ediliyor. 20 binden fazla köylü karantina tesislerine yerleştirildi. Yeni salgının merkezi olan ve 8 Ocak'ta kapanan Shijiazhuang'daki yetkililer, çok geniş çaplı temas takibi ve toplu test yapıp sokağa çıkma kısıtlamaları uygularken, birçok köyün nüfusunu da merkezi karantina tesislerine nakletti. 11 milyonluk nüfusun şehirden çıkışının yasaklandığı Shijiangzhuang'da 12 köyün 20 binden fazla sakini karantina tesislerine yerleştirildi.

Yakın temaslılar devasa kampa

4 binden fazla kişinin kalabileceği şekilde yeni inşa edilen karantina kampında ise teyit edilmiş Kovid-19 hastalarıyla yakın temasta bulunan kişiler tutulacak. Başta 3 bin kişilik olarak belirlenen kapasite daha sonra 4160 kişiye çıkarıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.