Hava Durumu

Çin'de firari fillerin ilerleyişi sürüyor: Bir tanesi sürüden ayrıldı

Çin'de nisan ayında doğal hayatı koruma parkından kaçan 15 filin kuzeye ilerleyişi sürerken yetkililerin kafilenin rotasını değiştirme çabaları sürüyor. Daha önce uzun yolcuklarının ardından dinlenirken görüntülenen fillerin tekrar ilerlemeye başladıkları ancak birinin gruptan ayrıldığı görüldü.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 14:01
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 14:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin'de firari fillerin ilerleyişi sürüyor: Bir tanesi sürüden ayrıldı

Ülkenin güney batısındaki Yunnan eyaletinde bulunan bir doğal hayatı koruma parkından kaçan 15 fil, kuzeye ilerlemeye devam ediyor. ​Çinli yetkililer, yabani Asya Fillerinin yürüyüşünü izlemeye devam ederken, gruptaki bir filin diğerlerinin 12 kilometre gerisine düştüğü ve sürüden ayrıldığı görüldü. Çin devlet televizyonu, sürünün yolculuğu için 24 saat canlı yayın başlatırken, yüzlerce görevli ve insansız hava aracı, kafileyi takip etmek ve rotaları üzerindeki yerleşim yerlerinde kontrol sağlamak için görevlendirildi.

Uzmanlar, fillerin nereye gittiklerini ve koruma parkını neden terk ettiklerini bilmediklerini ve 7 milyon nüfusu bulunan Kunming şehrine girmelerinden endişe ettiklerini açıkladı. Geçen hafta, 500 kilometreden fazla yol yapan kafilenin ormanda dinlenirken çekilen görüntüleri sosyal medyada viral olmuştu.

​Filler daha sonra ise yıkanırlarken görüntülenmişti

​Çin devlet televizyonu CCTV, rotaları üzerindeki mısır tarlalarındaki ekinlerin tamamını yiyen, bir su tankındaki bütün suyu içen ve 56 hektarlık tarım alanına zarar veren fillerin çiftçilere yaklaşık 1.1 milyon dolarlık zarar verdiğini açıklamıştı. 1980'lerde 193 olan Yunnan'daki fil sayısının günümüzde 300'lere çıktığı ve artmaya devam ettiği bildiriliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.