Hava Durumu

Çin'deki Türk öğretmen anlattı! ''Yaşam şu an sıfıra inmiş durumda''

Dünya koronavirüs alarmında. Ölümcül virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 427'ye ulaştı. Koronavirüsle enfekte olanların sayısı ise 20 bini aştı. Koronavirüs salgınıyla boğuşan Çin'in Şian şehrinde yaşayan Türk öğretmen Burak Teoman son gelişmeleri CNN TÜRK yayınında anlattı.

Haber Giriş Tarihi: 04.02.2020 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2020 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin'deki Türk öğretmen anlattı! ''Yaşam şu an sıfıra inmiş durumda''

Türk öğretmen Burak Teoman'ın Çin'deki son durum hakkında şu ifadeleri kullandı:

Öncelikle burada virüsün getirdiği panik ortamı gün geçtikçe yetkililer tarafından verilen tavsiyelerle azaltılmaya çalışılıyor. Sosyal yaşam şu an sıfıra inmiş durumda diyebiliriz. Hem bahar tatilinin hem de virüs olayının aynı anda vuku bulması sosyal yaşantıyı vurdu. Fabrikalar üretimlerini durdurdu. Özel ve devlet eğitim ve öğretim kurumları hizmetlerini tamamen durdurdu. Ben öğretmenlik yapıyorum. Bazı eğitim kurumları uzaktan eğitim sistemiyle derslerine devam etmeye çalışıyor. Ancak virüs sosyal ve iş hayatını derinden etkiledi.

Öncelikler yetkililerin bize söylediği, evlerden dışarı çıkılmaması gerekiyor. Kalabalık ortamlarda virüsün yayılması daha kolay gerçekleşebiliyor. Ayrıca zaruri ihtiyaçlarımızı karşılamak için dışarı çıktığımızda ise kesinlikle maskelerimizi takıp öyle çıkmamız gerekiyor. Maskesiz dışarı çıkılmaması defalarca tekrarlandı. Zaten insanların yüzde 100'ü maske ile dışarı çıkıyor. Hatta bazı insanların çifte maske taktıklarını görebiliyorsunuz. Alınan tedbirler bunlar. Hijyene çok önem veriliyor. Gittiğiniz her yerde antibakteriyel sıvılar ve jeller kullanılıyor. İnsanları bu şekilde dezenfekte ediyor kendilerini. Eğer dışarı çıktıysanız eve gelince en az 30 saniye el ve yüzünüzü yıkamanız gerekiyor. Biz de bu tavsiyelere uyuyoruz. Çok dışarı çıkmamaya çalışıyorum. Şu anda Çin'de bir maske sıkıntısı var. Şu an eczanelerde maske sıkıntısı çok büyük. Türkiye de tahliye operasyonu gerçekleştirildi. Çin'e yardım da edildi. Diğer ülkelerden de takviyeler geliyor. N95 denilen maskeyi temin edemedim. En iyi maske bu. Olan maskemi de sirke ile dezenfekte edebiliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.