Hava Durumu

Çin geri adım atmıyor! Ankara Büyükelçiliği'nden skandal tweet

Pekin yönetimi, Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin Türkiye'de rahatsızlığa neden olan sosyal medya paylaşımlarının meşru olduğunu ileri sürdü.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2021 16:23
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2021 16:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin geri adım atmıyor! Ankara Büyükelçiliği'nden skandal tweet

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, başkent Pekin'de düzenlediği olağan basın toplantısında, Ankara Büyükelçisi Liu Şaobin'in Türk Dışişleri Bakanlığına çağrılmasına ilişkin, "Türkiye'deki tüm kesimlerin, Çin'in ulusal egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruma konusundaki kararlı tutumuna, terör ve aşırıcılıkla mücadelede attığı adımlara, doğru, makul ve tarafsız şekilde bakmasını umduklarını" belirtti.

Cao ayrıca Çin'in Ankara Büyükelçiliğinin paylaşımı için "tamamen uygun, makul olduğu ve eleştirilemeyeceği" yorumunda bulundu, Türk-Çin stratejik iş birliğinin genel durumunun somut biçimde korunması temennisini dile getirdi.

Çin'in Ankara Büyükelçisi Liu dün Büyükelçiliğin sosyal medya paylaşımlarından duyulan rahatsızlık nedeniyle Dışişleri Bakanlığına çağrılmıştı.

Bakanlıktaki görüşmede Liu'ya, Büyükelçiliğin Twitter hesabından yapılan paylaşımlardaki ifadeler konusunda duyulan rahatsızlık dile getirilmişti.

Büyükelçiliğin paylaşımları

Büyükelçilik, Twitter hesabından, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Twitter hesaplarını etiketleyerek şu ifadeleri kullanmıştı:

"Çin tarafı, herhangi bir kişi veya gücün, Çin'in egemenliğine ve toprak bütünlüğüne herhangi bir şekilde meydan okumasına kararlılıkla karşı çıkmakta ve bunu şiddetle kınamaktadır. Çin tarafı, haklı karşılık verme hakkını saklı tutmaktadır."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.