Hava Durumu

Çin'in yerini Bursa alıyor

Coronavirüs (Kovid-19) salgınının etkisi altına aldığı Çin'de birçok giyim firması üretimini Türkiye'ye kaydırdı. Konuyla ilgili konuşan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, salgın sonrası artan siparişlerin ihracatı yüzde 15 oranında artıracağını öngördüklerini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2020 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2020 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin'in yerini Bursa alıyor

HABER | Seray SAYGILIOĞLU

Çin'de binlerce kişinin ölümüne neden olan coronavirüs salgını Bursa ekonomisini de ciddi oranda etkiledi. Avrupalı büyük üreticiler siparişlerini Türkiye'ye kaydırmaya başladı. Konuya ilişkin Bursa Hakimiyet Gazatesi'ne açıklamalarda bulunan Bebe Çocuk Konfeksiyonu Sektörü Sanayici Ve İşadamları Derneği (BEKSİAD) Başkanı Ömer Yıldız, salgın sonrasında siparişlerde ciddi artış olduğunu belirtti. Yıldız "Çin'de yaşanan salgın sonrası Avrupalı büyük üreticilerin Türkiye'ye üretimlerini kaydırması ülkemiz açısından önemli bir gelişme. Neticede bu ülkede hazır giyim ikinci sırada ve önemli bir istihdam potansiyeli var. Özellikle bebe giyimde olumlu yansımalar var. Şuanda bile bunun izleri görülmeye başlandı" dedi.

"PAZARI GERİ ALDIK"

Yıldız büyük potansiyelin bulunduğu Rusya pazarıyla ilgili gelişmeleri de, "Özellikle uçak krizinden sonra Rusya bölgesinde kaybettiğimiz bir potansiyel vardı. Bu potansiyel bize dönmeye başladı. Ama asıl etkisi sonbahar kış üretiminde ve satışlarında görülecek. Bizde sezonlar konfeksiyonda ve hazır giyimde önden gittiği için yazda pek çok firma ihtiyaçlarını karşıladı" dedi. Yıldız virüsün etkisiyle Türkiye'ye kayan siparişler ve Rusya'daki gelişmelerle ihracatın geçen yıla göre en az yüzde 10 ila 15 arasında artacağını öngördüklerini söyledi.

VİŞNE CADDESİ PLANLARI

Kısa ve orta vadeli planını paylaşan BEKSİAD Başkanı Ömer Yıldız, " Vişne Ticaret Bölgesinin geliştirilmesini, büyümesini ve dünyada tanınır hale gelmesini istiyoruz. Bu yüzden Vişne Ticaret Bölgesi'ni daha estetik, daha düzenli ve yabancı müşteriler için daha rahat kullanılır hale getireceğiz" dedi. Sektörün genç ve hızlı büyüdüğünü belirten Yıldız"Özellikle bu bölgede bulunan firmalar organizasyon firmaları. Ve OSB'ye gitmeyi planlayan firmalarımız olacaktır" şeklinde konuştu. Vişne Ticaret Bölgesi'nin dünyaya açılan kapı olduğunu altını çizen Yıldız, daha da geliştirilmesi gerektiğini ve ana hedeflerinin de bu olduğunu ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.