Hava Durumu

Çin, korona sınır kısıtlamalarını 1 yıl daha uzatabilir

Çin'in koronavirüse karşı uyguladığı sınır kısıtlamalarını, en az 1 yıl daha uzatmayı planladığı öne sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 22.06.2021 21:12
Haber Güncellenme Tarihi: 22.06.2021 21:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin, korona sınır kısıtlamalarını 1 yıl daha uzatabilir

Çin'in koronavirüse karşı uyguladığı sınır kısıtlamalarını, virüsün yeni mutasyonları nedeniyle en az 1 yıl daha uzatmayı planladığını öne sürdü. Wall Street Journal'ın aktardığı haberde, sınır kısıtlamaları ile ilgili uzatma kararının geçtiğimiz Mayıs ayında yapılan kabine toplantısında alındığı belirtildi.

Çin'in kısıtlamaları uygulamaya devam etmesi halinde, vize vermeyi büyük ölçüde kısıtlaması ve Çin'e gelen yolculara 14 gün otel karantinası uygulamaya devam etmesi bekleniyor.

Çin'in yüksek aşılama oranlarına sahip ve salgını kontrol altına ülkelere yönelik ise kısıtlamaları gevşeteceği düşünülürken, esneklik sağlanacak ülkeler arasında ilk olarak Çin tarafından geliştirilen aşıları tanıyan ülkelerin olacağı değerlendiriliyor.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu tarafından 20 Haziran'da yapılan açıklamada, ülke genelinde uygulanan Covid-19 aşı dozu sayısının 1 milyarı geçtiği belirtilmiş, dünyanın en fazla nüfusa sahip ülkesi Çin'in başkenti Pekin'de halkın yüzde 80'inin aşılandığı aktarılmıştı. Öte yandan Çin'de salgının başından bu yana 91 bin 629 vaka tespit edilirken, 4 bin 636 kişi hayatını kaybetti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.