Hava Durumu

Çin medyasından Teksas felaketi yorumu: Asıl neden...

Çin Komünist Partisi'ne (ÇKP) yakın Global Times gazetesinde, ABD Teksas'ta yaşanan felaketin asıl kaynağının ABD'deki sistem olduğu belirtilerek "ABD'deki kapitalist sistem, kamu yararından sapan, gösterişli ama giderek işe yaramaz hale gelen bir dizi ulusal ahlak geliştirdi" ifadelerine yer verildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2021 13:44
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2021 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çin medyasından Teksas felaketi yorumu: Asıl neden...

Çin Komünist Partisi'ne (ÇKP) yakınlığıyla bilinen Global Times gazetesi, ABD Teksas'ta dondurucu soğuklar nedeniyle yaşanan krizi yorumladı.

Yaşanan olayların arkasında ABD'deki siyasi sistemin sıkıntılarının olduğu belirtilen 'ABD'nin 'demokrasi, insan hakları ve özgürlüğü'nü yorumlamak' başlıklı editoryal yazıda, yaşanan felaketin nedenlerinden birinin 'insan yapımı' olduğu belirtildi ve şu ifadelere yer verildi:

Ülkenin en büyük enerji eyaletlerinden olan Teksas bir yana, dünyanın en gelişmiş ülkesi olarak algılanan ABD'de bu olmamalıydı. Bu felaketin pek çok nedeni var ama bunlardan biri insan yapımı. ABD toplumunun bunu insan haklarında bir boşluk olarak düşünmesi gerekli, ancak oradaki seçkinler bunu yapmayı açıkça reddedecekler.

'ABD'nin özgürlük kavramı sosyal Darwinizm'

Colorado City Belediye Başkanı Tim Boyd'un "Yalnızca güçlüler hayatta kalacak" açıklaması ve gelen tepkiler üzerine istifasının da değerlendirildiği yazıca, yalnızca Boyd'un değil, çok sayıda ABD'li politikacının da aynı şekilde düşündüğü kaydedildi:

"ABD'deki kapitalist sistem, kamu yararından sapan, gösterişli ama giderek işe yaramaz hale gelen bir dizi ulusal ahlak geliştirdi.

İnsanların koronavirüs karşısında sağlık ve ısınma hakkına ihtiyacı olduğunda, ABD elitlerinin açıktan ve gizlice önerdikleri politika sosyal Darwinizm haline geldi. ABD'nin 'özgürlük' kavramı, gerçekte soğukkanlı bir şekilde 'ortadan kaldırılma özgürlüğü' fikrini gizliyor."

Yazıda, 'Böyle bir ABD'nin insan hakları konusunda Çin'e vaaz vermeyi bırakması gerektiği' belirtilerek, Çin ile ABD'nin farklı politik odaklara sahip olduğu ifade edildi ve bu farklar şu şekilde sıralandı:

"ABD, hakları sosyal seçkinler arasında düzenli bir şekilde ve kapitalist bir tarzda dağıtıldığını görmek isterken, Çin'in aradığı şey halkının sağlığı, güvenliği ve mutluluğu.

Çin'in insan hakları yapısı, tüm Çin halkına somut fayda sağlarken, ABD'nin insan hakları görüşü başkalarına karşı saldırı başlatmak için ideolojik bir araç olarak kullanılmaya daha uygun."

'Lütfen önce kendi insanlarınızla ilgilenin'

ABD yönetimine de seslenilen yazıda ayrıca, 'Önce Amerika' konseptinin gerçekte 'önce ABD seçkinleri' olduğu vurgulanarak "Washington, lütfen dondurucu soğukta kalan insanlarınızla ilgilenin ve ilk iş olarak koronavirüsün neden olduğu ölümlere bir son verin. Bu konuları insan haklarıyla ilişkilendiremeyebiliriz, ancak 'Önce Amerika'nın anlamı bu olmalı" ifadelerine yer verildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.