Hava Durumu

Cinayeti TRT çözecek

Adana’da tabancayla havaya ateş açarak, düğün konvoyundaki bir minibüste bulunan 13 yaşındaki Ahmet Vadi’nin ölümüne neden olduğu suçlamasıyla tutuklanan gelinin ağabeyi 33 yaşındaki Mustafa Özden, ilk duruşmada tahliye edildi. Daha önce lazer ile kurşunun geldiği yönü belirleyip hesaplamalarla tutaklanmasına karar verilen Özden için bu kez görüntülerin izlenmesine karar verildi. TRT'deki uzmanların hazırlayacağı analizler sonucunda Özden’in tabanca ile ateş edip etmediği, olay yerinde başka ateş edenin olup olmadığı belirlenecek.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinayeti TRT çözecek
Aşan Ailesi’nin fertleri ve yakınları, geçen 25 Ocak’ta merkez Yüreğir İlçesi’nin Başak Mahallesi’nde oturan gelinlerini evden alarak konvoy eşliğinde hareket etti.

İddiaya göre bu sırada gelin evinin damına çıkanların havaya ateş açması sonucu, konvoyda bulunan 01 JJ 044 plakalı minibüsteki Ahmet Vadi, göğsüne isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis, gelin evinin damından ateş açan 4 kişiyi belirledi. Sorguya alınan 3 şüpheli kendilerinin tüfek kullandığını, tabancayı gelinin ağabeyi Mustafa Özden’in kullandığını iddia etti. Bunun üzerine sorgulanan Mustafa Özden kendisinin ateş etmediğini kimin ateş ettiğini de görmediğini söyleyince serbest bırakıldı.

LAZERLE SİLAHIN ATEŞLENDİĞİ YER BELİRLENDİ

Çevrede bulunan güvenlik kameralarını inceleyen polis, konvoyun yola çıktığı sırada çocuğun vurulduğu anı belirledi. Polis, Ahmet Vadi’nin içinde vurulduğu minibüsü olay yerine götürdü. Kurşunun isabet ettiği yere bir çubuk sokup buradan lazer ile kurşunun geldiği yön belirlenirken, açılar da hesaplandı. Hesaplamalar sonucunda kurşunun geldiği yönde, gelinin ağabeyi Mustafa Özden’in olduğu saptandı. Ayrıca polis düğün görüntülerini izlediğinde de kız kardeşine kuşak bağlayan Mustafa Özden’in belinde tabanca olduğunu belirledi. Avukatı ile birlikte teslim olan Mustafa Özden çıkarıldığı nöbetçi mahkemede suçlamayı kabul etmezken tutuklandı.

İLK DURUŞMADA TAHLİYE OLDU

Soruşturma sonunda Cumhuriyet Savcısı hazırladığı iddianameyle Mustafa Özden hakkında ’Çocuğun olası kasıt altında kasten öldürme’ suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle 5’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açtı. İlk kez hakim karşısına çıkan Özden, gelin alma merasimi sırasında av tüfeğiyle ateş açtığını öne sürerek, "Ben tabanca ile ateş etmedim. Kuşak merasimi sırasında 14-15 yaşlarında bir çocuğun elinde tabanca gördüm. Ateş etmesin diye tabancayı alarak belime koydum. Kuşak merasimi bitince çocuk yanıma gelerek ateş etmeyeceğini ve tabancanın kuru sıkı olduğunu söyledi. Bunun üzerine tabancayı geri çocuğa verdi. 10 yıl kadar önce ruhsatsız silah nedeniyle 1 yıl kadar cezaevinde kalmıştım. Yürütmem gerek işim ve işyerim vardı. İşlerimi toparlayıp teslim oldum, kaçmadım" diye savunma yaptı. Çocuğun ailesi ise Özden’den şikayetçi olmadı.

TRT'DEKİ UZMANLAR ANALİZ EDECEK

Mahkeme heyeti, sanık Mustafa Özden’i adli kontrol tedbiri ile tahliye etti. Özden’in teşhise uygun fotoğraflarının çekilmesine karar veren mahkeme heyeti, görüntülerin TRT’deki uzmanlar tarafından analiz edilerek Özden’in tabanca ile ateş edip etmediğinin, olay yerinde başka ateş edenin olup olmadığının belirlenmesine karar verdi.

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.