Hava Durumu

Cinayetten 21 yıl sonra iddianame

Yazar Musa Anter cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmaya ilişkin iddianame, ölümünden 21 yıl sonra tamamlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.06.2013 22:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.06.2013 22:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinayetten 21 yıl sonra iddianame

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 yıl önce yazar Musa Anter'in öldürülmesi, Orhan Miroğlu'nun da yaralanması olayıyla ilgili yürüttüğü soruşturmayı tamamlayarak iddianameyi hazırladı.

İddianamede, Anter suikastında tetikçilik yaptığı iddiasıyla tutuklu bulunan Hamit Yıldırım, "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım, Aziz Turan (Abdulkadir Aygan) ve Savaş Gevrekçi hakkında ağırlaştırılmış müebbet ile 20 yıl hapis cezası istendi.

Gelişme Musa Anter'in ailesinde de heyecan yarattı. Haberi kendisine telefonla ulaşan AA muhabirinden öğrenen Musa Anter'in oğlu Anter Anter, "Son derece sevindirici bu karar, bize güzel bir moral oldu. Adalet yavaş yavaş yerini buluyor" dedi.

'KORKUNÇ GÜZEL BİR ŞEY'

Anter, ailelerini derinden yıkan bu olayla ilgili 21 yıl sonra gelen kararın heyecanını yaşadığını vurgulayarak, "Bu tüm halkımızı derinden üzen bir olaydı. İnşallah artık sona erecek. Muhteviyatını araştıracağım. Böyle bir karar veriliyor ve cezalar uygulanıyorsa korkunç güzel bir şey bizim için. Türkiye'ye giriş yasağımın kaldırılmasının ardından Türkiye'ye geldiğimde duyduğum mutluluğu hissettim. Bunda katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Allah sizlerden razı olsun" diye konuştu.

'AYDINLATILMASINI BEKLİYORUZ'

Anter Anter'in kızı Rahşan Yorozoğlu Anter de, 21 yıldır bekledikleri kararı duymanın mutluluğunu ve heyecanını yaşadığını dile getirdi.

"21 yıl sonra gelen bu karar çok sevindirici. Bu işin arkasındaki insanların da bulunması beklentimiz" diyen Anter, bundan sonra benzer olaylarla karşılaşılmaması temennisinde bulundu. Rahşan Yorozoğlu Anter, şöyle dedi:

"Tetiği çektirenler kim, bu suikastın arkasında kimler var. Bunlar aydınlatılmadığı müddetçe içimiz rahat olmayacak. Bu işin perde arkasındaki kişilerin de bulunmasını istiyoruz. Bunca sene heyecanla bunu bekledik. Benim, kardeşlerimin ve tüm Musa Anter sevenlerin beklediği bu. Senelerdir birçok şeyi biliyorduk ama derdimizi dinletecek kimse bulamadık şimdiye kadar. Artık diğer cinayetlerin de aydınlatılmasını bekliyoruz. Babam bir kurbandı ama diğer kurbanların da nasıl ve kimler tarafından öldürüldüğünü bilmek tüm öldürülenlerin ailelerinin hakkı."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.