Hava Durumu

Cinderella müzikali iptal edildi! Sebebi ise beyazların...

ABD'de bir tiyatro, oyuncu kadrosunun çoğunun beyaz olması sebebiyle Cinderella müzikalini iptal ettiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2021 10:00
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2021 10:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinderella müzikali iptal edildi! Sebebi ise beyazların...

Minnesota eyaletindeki Chanhassen Dinner Theatres adlı yemekli tiyatro kuruluşu, 22 Mart'ta yaptığı açıklamada bünyelerinde "farklılık, eşitlik ve kapsayıcılık" sağlama konusunda taahhüt verdiklerini, ırkçılık karşıtı bir politika izleyeceklerini ve bunlara uymak için söz konusu müzikalin sergilenmeyeceğini kaydetti. Tiyatronun sanat yönetmeni Michael Brindisi de müzikal kadrosunun şirketin belirlediği farklılık hedefine uymadığını söyledi:

Oyuncuların yüzde 98'i beyazdı. Bu, yapacağımızı söylediğimiz şeyle örtüşmüyor. Chanhassen şehrindeki tiyatro, Cinderella'nın gözden geçirileceğini ve söz konusu maddeler doğrultusunda hareket edileceğini bildirdi. Oyunları sahneye koymadan önceki sürece dair yeni protokoller hazırladıklarını belirten şirket şu ifadeleri kullandı:Siyahi, yerli ve renkli sanatçıları, yaratıcı ekibimizle farklılık, eşitlik ve kapsayıcılık konusunda çalışmaya ve tiyatro oyunlarını incelemeye davet edeceğiz (ve ödeme yapacağız). Farklı sesleri çoğaltmak istiyoruz. Bunlar tasarım ve oyuncu seçimi başlamadan önce gerçekleşecek.

23 Mart'ta bir açıklama daha yapan tiyatro, "Cinderella'yı içeriği sebebiyle iptal etmedik. Müzikali gelecekte sahnemizde görmek için sabırsızlanıyoruz" ifadelerini kullandı. Verdikleri söze uyma yolunda gerekli çalışmalara hemen başladıklarını vurguladı.Tiyatro ayrıca, söz konusu ilkeler konusunda kendilerine yardımcı olması için bir danışmanla anlaştı.Öte yandan Chanhassen Dinner Theatres, taahhütlerini sağlama konusunda zorlanabilir. Zira ABD'deki son nüfus sayımı verilerine göre Chanhassen nüfusunun yüzde 92'si beyazken yalnızca yüzde 3'ü Hispanik ve yüzde 1'i siyahi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.