Hava Durumu

Çinli telefon üreticisinin adı Afrika'da skandala karıştı

Son dönemlerde Trump hükumetiyle arası iyi olmayan Çinli telefon firmaları için yeni bir iddia ortaya atıldı. İddiaya göre, Afrika'da satılan binlerce cep telefonunda kullanıcıların izinleri olmadan hesapları abonelik sistemlerine kaydeden kötü amaçlı yazılım keşfedildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2020 20:59
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2020 20:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çinli telefon üreticisinin adı Afrika'da skandala karıştı

Çinli telefon firmaları için kara bir leke daha

Dolandırıcılıkla mücadele firması Upsteam özellikle Afrika'da faaliyet gösteren Tecno Mobile firmasına ait olan ve Etiyopya, Kamerun, Mısır, Güney Afrika gibi ülkelerde satılan yaklaşık 53 bin telefonda kötü amaçlı yazılım keşfetti. Üretici firma Buzzfeed'e yaptığı açıklamada söz konusu yazılımın tedarik zincirlerine bilgileri dışında yüklendiğini belirtti. Upsteam firmasının başkanı Geoffrey Claves ise "Kötü amaçlı yazılım içeren telefonlar genellikle düşük gelirli haneler tarafından satın alınıyor. Bu alınan telefonlardaki yazılımın size önceden yüklenmiş şekilde gelmesi, sektörün ne halde olduğunu ortaya koyuyor" dedi.

Firmanın Android cihazlarda bulduğu Triada adlı kötü amaçlı yazılım, kullanıcıların bilgilerine onların herhangi bir rızası olmadan ulaşmaya yarıyor. Bu sayede ödeme bilgilerini eline geçirerek dolandırıcılık yapan yazılım için Upstream, toplamda 200 binden fazla telefonun bu olaydan dolaylı olarak etkilenmiş olabileceğini de bildirdi.

Şenzen merkezli Transsion'a bağlı olan Tecno Mobile, Afrika'da en çok satan mobil telefon üreticilerinden biri olma özelliğini koruyor. Aynı zamanda firma sponsorluk anlaşmaları da imzalıyor. Bunun en büyük örneği İngiliz kulübü Manchester City ile imzaladığı anlaşma.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.