Hava Durumu

'Cinsel ilişki böbrek taşına iyi gelebilir'

Milyonlarca insan böbrek taşından şikayetçi. Ancak yapılan bir araştırma haftada 3-4 kez cinsel ilişkiye girmenin böbrek taşlarını düşürmede faydaları olduğunu ortaya çıkardı. Cinsel ilişki sırasında salgılanan hormonların da bu görevde büyük rol üstlendiği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2020 22:34
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2020 22:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Cinsel ilişki böbrek taşına iyi gelebilir'

Düzenli cinsel ilişkinin kadınlarda böbrek taşlarının iyileşmesine yardımcı olabileceğini tespit edildi.

Avrasya Üniversitesi tarafından yapılan ve International Urology and Nephrology dergisinde yayımlanan araştırmaya idrar yollarında böbrek taşı olduğu tespit edilen 70 kadın katıldı. Bu kadınların yarısına düzenli olarak cinsel ilişkiye girmeleri, yarısına ise araştırma boyunca hiç ilişkiye girmemeleri söyledi.

Araştırmanın sonucunda haftada üç veya dört defa ilişkiye giren gruptakilerin yüzde 81'inin taşlardan kurtulduğu görüldü. Cinsel ilişkiye girmesi söylenen gruptakilerde ise bu oran yüzde 50'de kaldı.

Araştırmaya göre normalde şok dalgası tedavisi gerektirecek boyuttaki bazı taşların bile düzenli cinsellik ile dört haftada geçtiği gözlemlendi.

Önemli kasları harekete geçiriyor

The Sun'ın aktardığına göre uzmanlar, cinselliğin bazı önemli kasların kasılmasını sağladığını ve bunun da taşların atılmasında rol oynadığını düşünüyor. Cinsellik sırasında salgılanan hormonların da bu sonuçta rol oynuyor olabileceği belirtildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.