Hava Durumu

Cinsel ilişki sonrası erkeklerin en sık yaptığı 7 davranış

Cinselliğin başlamasından önce kadın ve erkeğin davranışları nasıl farklı ise, cinsellik sonrası da farklılık gösteriyor. Bu farklılıklar karşı tarafın çeşitli eleştirilerine neden olabiliyor. Cinsellik sonrası salgılanan oksitosin hormonu davranışları belirlemede etkin bir rol oynasa da "Erkekler seviştikten sonra neden soğur" sorusunun cevabını tam olarak veremiyor. Cinsel ilişki sonrası erkeklerde sıkça görülen bazı davranış türleri var. Psikiyatrist/Psikoterapist Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney, cinsellik sonrası erkeklerde en sık görülen 7 davranışı açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2020 00:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2020 00:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cinsel ilişki sonrası erkeklerin en sık yaptığı 7 davranış

1-Arkasını dönüp uyumak

Birçok erkek cinsel birleşmeden sonra yatıp uyur. Bu konuda çokça da eleştiri alır. Boşalma sonrası yoğun salgılanan oksitosin hormonu ne yazık ki bu durumu kolaylaştırıyor. Ayrıca erkeklerin boşaldıktan sonra, tekrar cinselliğe hazırlanmaları için zamana ve dinlenmeye ihtiyaçları olur.

2-Sigara içmek

Bu davranış daha çok öğrenilmiş bir davranış. Çoğunlukla bir film karesi gibi görülebilir. Cinsellik sonrası sigara içmenin herhangi bir başka açıklaması yok. Cinsellikten sonra sigara içilmesi, koku nedeniyle çiftin sarılmasını engelleyen bir durum.

3-İlgisiz davranmak

Bir kısım erkek cinsellik sonrası ilgisiz davranabilir. Bu cinsellik odaklı ve duygudan yoksun ilişkilerde daha sık görülür.

4-Bir şeyler yemek ve içmek

Bazı erkekler cinsellik sonrası fazla enerji harcadıkları için yeme ihtiyacı duyabiliyorlar. Kadına garip gelse de erkekler cinsellik sonrası acıkabiliyor.

5-Tuvalete gitmek

Bazı titiz erkekler cinsellik sonrası hemen tuvaletin yolunu tutabiliyor. Bunu neredeyse tüm cinsel birleşmelerin sonucunda adeta bir zorunlulukmuş gibi gerçekleştirebiliyorlar. Bu tarz erkekler cinsel organlarında sperm kalırsa zararlı olacağına inanıyorlar.

6-Sarılmak

Elbette cinsel ilişki sonrası sarılmak kadınların en sevdiği davranışlardan biri. Erkeklerde sık görülmese de sevginin ve saygının bir ifadesi olabiliyor. Evet, bazen erkekler de sarılabiliyor.

7-Telefona bakmak

Bazı işkolik erkekler, cinsellikten sonra telefonlarını kontrol edebiliyorlar. İş haricinde telefonuna bağımlı olan erkekler de oyuncaklarını hemen ellerine alabiliyor. Bu davranış kadınları en çok sinirlendiren davranışlar arasında yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.