Hava Durumu

CNN Türk, Hürriyet ve Kanal D binasını askerler bastı

Bir grup asker Doğan Medya Center binasına girdi. Helikopterin bahçeye indiği belirtiliyor. Bina içinden silah sesleri gelmeyi başladı...

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 03:17
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 03:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CNN Türk, Hürriyet ve Kanal D binasını askerler bastı
Bir grup asker Doğan Medya Center binasına girdi. Helikopterin bahçeye indiği belirtiliyor. Spiker Başak Şengül gelişmeleri canlı yayında duyurdu. Askerlerin stüdyoya ilerledikleri belirtilirken, çalışanlar paniğe kapıldı. Rejiye müdahale edildi, CNN Türk yayını bir süre sonra kapandı. Kanal D yayını da sona erdi. Ancak arka planda yoğun tartışma sesleri ve bağrışmalar duyuluyor

Nevşin Mengü CNN Türk baskınını için şu ifadeleri kullandı..

Askerlerin CNN Türk yayını kesmesinin ardından binadan son durumu Nevşin Mengü bildirdi. Mengü'nün Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Darbe yapmaya çalışan askerler helikopterle gelip binamızı bastılar. Yayını kesmeye çalıştılar.Ardından polis ve ellerinde Türk bayrakları olan bir güruh binaya geldi. Biz çalışanlar dışarı çıktık şu anda binada elektrik de kesildi" dedi.

Spiker Başak Şengül gelişmeyi canlı yayında duyurdu.Yayın sürerken, stüdyonun bulunduğu kattan kargaşa sesleri gelmeye başladı.



Şengül, bir helikopterin bahçeye indiğini, ardından askerlerin binanın içine girdiğini duyurdu. Ancak arka planda tartışma sesleri duyuldu.

Rejiye müdahale edildi ve kanal yayınına son verdi. Ancak ekran kararmadı bir süre yoğun tartışma sesleri ve ardından bir silah sesi duyuldu. Kanal binasında alkış ve protesto sesleri yükseliyor.

POLİS 'TESLİM OLUN' ÇAĞRISI YAPIYOR

Şuan polis ekipleri de Hürriyet'in olduğu bina önüne geldi.
Polis bina içerisindeki askerlere 'teslim olun' çağrısı yapıyor.
Gergin bekleyiş sürüyor.

CNN TÜRK TEKRAR YAYINA BAŞLADI

Öte yandan saat 04.30 sularında CNN Türk tekrar yayına başladı. Bağcılar ofisindeki Hürriyet.com.tr çalışanlarının bekleyişi ise sürüyor.

HÜRRİYET BİNASINDA OPERASYON SONA ERDİ

Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı'nın bulunduğu binada da baskın, polis ekiplerinin bina içerisindeki askerleri gözaltına almasıyla birlikte, saat 05.10'da sona erdi.

Bina içerisine çok sayıda gaz bombası atıldığı için Hürriyet Gazetesi ve Doğan Haber Ajansı çalışanları binaya henüz giremedi.


HABERİN VİDEOSU


 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.