Hava Durumu

Çocuğa tecavüz eden çocuğa 10 yıl

ERZURUM E Tipi Cezaevi Çocuk Koğuşu’nda cinsel istismar suçundan tutuklu bulunan 15 yaşındaki İ.Y.’ye cinsel saldırıda bulunan 17 yaşındaki U.A., 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 18:38
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 18:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuğa tecavüz eden çocuğa 10 yıl

Erzurum E Tipi Cezaevi Çocuk Koğuşu’nda cinsel istismar suçu nedeniyle tutuklu bulunan İ.Y, 19 Aralık 2010 tarihinde başka bir suçtan tutuklu U.A.’nın cinsel saldırısına uğrayınca durumu cezaevi yönetimine bildirmesi üzerine, olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamenin kabulünün ardından U.A., Erzurum 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandı. Davanın geçen haftaki karar duraşmasına sanık U.A. ile mağdur İ.Y. katılmazken, sanık avukatları hazır bulundu. Duruşmada esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet Savcısı, İ.Y.’nin cinsel istismar suçundan Erzurum E Tipi Kapalı Cezaevi D-10 Çocuk Koğuşu’nda tutuklu bulunduğunu ve olaydan iki gün önce başka bir suçtan tutuklanan suça sürüklenen çocuk U.A.’nın koğuşa getirildiğini belirtti.

U.A.’nin koğuşa geldikten sonra tutuklu çocuklar üzerinde hakimiyet kurduğunu belirten Savcı, mağdurun olay günü banyo yapmak için ayrılan kısıma gittiğinde, U.A.’nın da arkasından gittiğini, elindeki jileti göstererek cinsel ilişki teklif edip, ölümle tehdit ettiğini belirtti.

Meydana gelen olayda mağdurun cinsel saldırı nedeniyle ruh sağlığının bozulduğunu belirten Savcı, İ.Y.’nin sevk edildiği Adli Tıp Kurumu’ndan alınan raporda da bunun tespit edildiğini belirtti. Cumhuriyet Savcısı mütalaasinda, U.A’nın tehdit kullanarak mağdur İ.Y’ye cinsel saldırıda bulunduğunu belirterek, 15 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme daha sonra kararını açıkladı. Erzurum 1’nci Ağır Ceza Mahkemesi, sanık U.A.’yı, İ.Y.’ye cinsel saldırıda bulunduğundan dolayı ’çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.