Hava Durumu

Çocuklar için korkutan koronavirüs açıklaması!

Corona virüsü salgınında üzerinde durulmayan bir detay çocukların hastalığı ne oranda yetişkinlere bulaştırdığıydı... İsviçre'de yapılan bir araştırmada, "Çocuklar da yetişkinler gibi Covid-19'u bulaştırabilir" sonucu çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2020 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2020 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuklar için korkutan koronavirüs açıklaması!

İsviçre'nin Cenevre Üniversitesi ve Cenevre Üniversitesi Hastanesi'nde görevli bilim insanları, çocukların da yetişkinler gibi Covid-19 bulaştırdığına kanaat getirdi...

Bilim insanları yaptıkları araştırma sonucunda çocukların da yetişkinler kadar hastalığı bulaştırma ihtimalinin olduğunu sonucunu çıkardı.

"AKSİ KANIT ÇIKMAZSA..."

Araştırmayı yürüten bilim insanları, "Hastalığı hafif ya da semptom göstermeden geçirmelerine rağmen çocukların da hastalığı bulaştırdıklarını kabul etmek gerek, tabii aksini gösteren bir araştırma ve kanıt ortaya çıkmazsa. Verilerimiz yetişkinlerle çocukların aynı oranda virüs taşıdığını gösteriyor" ifadesini kullandı.

Uzmanların yaptığı araştırmaya 7 günlük ve 16 yaş aralığındaki 23 çocuğun katıldığı belirtilirken bunlardan sadece 2'sinin yetişkinlerle aynı oranda virüs taşıdığı belirtildi. İsviçre'de yapılan araştırma, Emerging Infectious Diseases isimli tıp dergisinde yayınlandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.