Hava Durumu

Çocuklar konuştu, baba tutuklandı: 4 yıldır eşi kayıp...

Hatay'ın İskenderun ilçesinde, 2017'de eşiyle tartıştıktan sonra kendisinden haber alınamayan ve öldürüldüğü düşünülen Nilgün Şimşek'in birkaç yıl önce tutuklanıp delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan eşi Mustafa Şimşek, çocuklarının ifadelerinin ardından yeniden gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2021 08:30
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2021 08:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuklar konuştu, baba tutuklandı: 4 yıldır eşi kayıp...

İskenderun'da yaşayan, 11 yıl önce 2'nci evliliklerini yapan ve bu evlilikten 2 çocuğu olan Nilgün ve Mustafa Şimşek çifti, 4 Nisan 2017'de bilinmeyen nedenle tartıştı. O günden sonra Nilgün Şimşek'ten bir daha haber alınamadı. Yapılan incelemelerin ardından cinayet şüphesi üzerine polis, 3 ay sonra eşi Mustafa Şimşek'i gözaltına aldı. Sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Şimşek, 22 ay cezaevinde kaldı. Dava devam ederken, Mustafa Şimşek, delil yetersizliğinden serbest kaldı. Nilgün Şimşek'in yakınları 2019 yılında cinayetin çözülmesi için televizyon kanalındaki bir programa katıdı.

ÇOCUKLARINDAN 'CİNAYET' İDDİASI

Nilgün Şimşek'in Mustafa Şimşek'ten olan, ismi açıklanmayan küçük oğlu ile üvey oğlu Selçuk Şimşek, anlerenin ölümüyle ilgli iddialarda bulundu. Şimşek'in pedagog eşliğinde konuşan küçük oğlu "Annem ve babam kavga etti, babam annemin kafasını yere vurdu, daha sonra lavaboya gitti. Annemin ağzından köpük geliyordu, hiç konuşmuyordu" dedi.

Mustafa Şimşek'in ilk evliliğinden olan oğlu Selçuk Şimşek ise babasının kendisine itirafta bulunduğunu belirterek Nilgün Şimşek ve babasının ilişkisinin annesiyle evliyken başladığını dile getirdi. Babasının "Nilgün'ü dayanamadım, öldürdüm" dediğini iddia eden Selçuk Şimşek, "Babam öldürdü ama görmedim" diye konuştu.

MÜGE ANLI'DA TESPİT EDİLMİŞTİ

ilgün Şimşek'in ailesi, kızlarının başına ne geldiği sorusuna yanıt aramak için 30 Ekim 2019 yılında ATV ekranlarının sevilen programı Müge Anlı İle Tatlı Sert'e başvurmuştu. Araştırmacı gazeteci Müge Anlı tarafından en ince ayrıntısına kadar günlerce araştırılan şüpheli dosyada, kayıp Nilgün Şimşek'in eşi Mustafa Şimşek tarafından öldürüldüğü net bir şekilde ortaya koyulmuştu.

4 YIL SONRA TUTUKLANDI

Müge Anlı programının ortaya koyduğu delil ve tespitlerle İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş yönetimindeki Asayiş Büro Amirliği ekipleri geniş bir dosya hazırladı. Bu dosyayı dün İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sunan ekipler, davanın seyrini değiştirdi.

CESEDİNE HALA ULAŞILAMADI

Şimşek'in faili meçhul cinayetiyle ilgili İskenderun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri cinayetin aydınlatılması yönünde yeniden çalışma başlattı. Nilgün Şimşek'i eşi Mustafa Şimşek'in öldürdüğüne ilişkin polisin elde ettiği deliller, tutulan tutanaklar ve raporlar kovuşturmanın devam ettiği 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Gözaltına alınan Mustafa Şimşek, sevk edildiği adliyede çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Nilgün Şimşek'in cesedine ise hala ulaşılamadı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.