Hava Durumu

Çocuklardaki en yaygın virüs belirtileri neler?

Ebeveynlerin en merak ettiği konulardan biri çocuklarda görülen corona virüs belirtileri. İngiliz bilim insanları, çocuklardaki en yaygın 3 yeni tip corona virüs (Covid-19) belirtisinin baş ağrısı, yorgunluk ve yüksek ateş olduğunu söyledi. Bilim insanları ayrıca Covid-19 belirtilerinin yaşa göre düzenlenmesi çağrısında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2020 21:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2020 21:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuklardaki en yaygın virüs belirtileri neler?

İngiltere'de King's College of London'da yapılan bir araştırma çocuklardaki corona virüs belirtilerinin çoğunlukla yorgunluk, baş ağrısı ve yüksek ateş olduğunu ortaya çıkardı. Çocukların çok azının öksürük, tat veya koku duyusunu kaybettiği keşfedildi.

Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yetişkinler için hazırlanan belirti listesinde en yaygın semptomlar arasında ateş, kuru öksürük ve yorgunluk yer alıyor, ağrı ve sızı, boğaz ağrısı, ishal, konjunktivit, tat alma veya koku duyusunun kaybı ile baş ağrısı ise daha seyrek semptomlar olarak listeniyor. "Covid-19 Semptomları Uygulaması" arkasındaki ekip ise yeni verilerin, hastalığın çocuklarda yetişkinlere kıyasla daha farklı olduğunu gösterdiğini açıkladı.

Çocuklarda 3 ana belirti var

Bilim insanları, çalışma kapsamında test edilen yaklaşık 16 bin çocuktan Covid-19 için pozitif çıkan 198 çocuğun semptom şikayetlerini analiz etti. Semptomları olan Covid-19 pozitif çocukların yüzde 55'inde yorgunluk, yüzde 54'ünde baş ağrısı ve neredeyse yarısında yüksek ateş görüldü.

Bununla birlikte, söz konusu çocukların yaklaşık yüzde 38'inde boğaz ağrısı mevcutken, neredeyse yüzde 35'inde iştahsızlık, yüzde 15'inin olağan dışı bir deri döküntüsü ve yüzde 13'ünde ise ishal vardı.

Belirtileri göstermeyen çocuklar da var

Öte yandan Spector, test sonucu pozitif çıkan ve semptomları olan çocukların yaklaşık yarısının DSÖ tarafından listelenen üç ana belirtiden hiçbirine sahip olmadığını belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.