Hava Durumu

Çocuklarını kanserden korumak isteyenler tahta oyuncak alıyor

Eskiden her evde bulunan ve plastikleri çıkınca kimsenin rağbet göstermediği tahta oyuncaklar şimdilerde büyük ilgi görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2017 20:06
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2017 20:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çocuklarını kanserden korumak isteyenler tahta oyuncak alıyor

20 yıl önce her evde bulunan tahta oyuncaklar, plastiğin çıkmasıyla ihtişamını kaybetmişti. Plastik oyuncakların kansere sebebiyet vermesi üzerine aileler tahta oyuncalara geri döndü. Bursa'nın tarihi Çancılar Çarşısı'nda satılan tahtadan yapılmış çeşit çeşit oyuncaklar, çocuklarının sağlıklı oyuncakla oynamasını isteyen aileler tarafından büyük rağbet görüyor.

Aileler, "Plastik oyuncaklar birçok hastalıklara sebebiyet verdiği için çocukluğumuzun vazgeçilmezi olan tahta oyuncaklara geri döndük. Çocuklarımız daha sağlıklı oyuncaklarla oynasın diye onlara tahta oyuncak alıyoruz. Bu oyuncaklar tamamen doğal olduğu için sağlığa zararı yok. Onların güvenle oynaması için tahta oyuncakları tercih ediyoruz" dedi.

Ahşap oymacılığı yapan Faruk usta tarafından tamamen doğal ağaçlardan yapılan tahta oyuncaklar, çarşıda ahşap eşyalar satan esnafın dükkanlarını süslüyor. Çocuklarına ahşap oyuncak alacak aileler Çancılar'a akın ediyor.

Tahta oyuncak satışı yapan İhsan Çakır, "Plastik oyuncakların çıkmasıyla birlikte tahta oyuncaklara rağbet kalmamıştı. Süs olarak satıyorduk. Son yıllarda plastik ürünlerin sağlıksız olması sebebiyle çocuklarına sağlıklı oyuncak almak isteyen aileler tahta oyuncaklara büyük rağbet göstermeye başladı" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.