Hava Durumu

Çok sevilen çocuk kitaplarının yazarı hayatını kaybetti

Çok sevilen çok kitaplarının yazarı Eric Carle 91 yaşında hayatını kaybetti. Aslanı yeşil, eşeği benekli çizerek yeni bir akımın doğmasına neden olan ünlü yazarın en bilinen eseri "Aç Tırtıl" Türkiye'de de yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2021 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2021 09:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çok sevilen çocuk kitaplarının yazarı hayatını kaybetti

En iyi bilinen eseri "Aç Tırtıl" olan ünlü çocuk kitapları yazarı ve illüstratör Eric Carle 91 yaşında hayata veda etti.

Ailesi tarafından yapılan açıklamayLa ölüm haberi duyuruldu.

Açıklamada "Gökkuşağının ressamı şimdi geceleyin ay ışığında bir yıldıza tutunarak gökyüzünde dolaşıyor" denildi.

New York Times gazetesi Carle'ın Northampton'da böbrek yetmezliği nedeniyle hayatını kaybettiğini yazdı.70'ten fazla çocuk kitabına illüstrasyonlarıyla birlikte imza atan Carle, 40'lı yaşlarında bu işe başlamıştı.

Carle'ın en bilinen eseri olan "Aç Tırtıl" 1969 yılında basılmış ve dünya çapında 55 milyondan fazla satmış, aralarında Türkçe'nin de bulunduğu 70 dile çevrilmişti.

Aç Tırtıl'ın hikayesi

Bir pazar sabahından önce ay ışığının aydınlattığı bir yaprağın üzerinde duran küçük bir yumurta olarak hayata başlayan ve hep aç olan bir tırtılın yaşam döngüsünün anlatıldığı kitap "Güneş doğdu ve 'hop' yumurtadan minik ve çok aç bir tırtıl çıktı" diye başlıyor.

Eric Carle kimdir?

Alman göçmeni bir ailenin çocuğu olan Carle, New York Syracuse'da doğmuştu. 6 yaşındayken ailesiyle birlikte Almanya'ya döndü. Çocukluk dönemini Nazi Almanyası'nda geçirdi. Nazi rejiminin yasakladığı soyut dışavurumcu eserlerin kopyalarıyla 12 yaşında tanıştı ve bu onun hayatını değiştirdi.

Carle aslanı yeşil, eşeği benekli çizmeye başladı. Çizimlerinde yanlış renkleri özellikle seçti.

Almanya, Stuttgart'taki Uygulamalı Sanatlar Akademisi'nden mezun olduktan sonra grafik tasarımcı ve sanatçı olarak doğduğu New York'un yolunu tuttu. 40'lı yaşlarında ise illüstrasyonlarını da kullanarak çocuk kitapları yazdı ve alanında önemli isimler arasında yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.