Hava Durumu

Coronavirüs bir komşumuza daha sıçradı!

Başbakan Boyko Borisov'un katılımıyla bugün Corona Virüs tehlikesi ve önlemlerle ilgili toplanan olağanüstü oturumda 4 kişiye Corona Virüs teşhisi konulduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2020 10:48
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2020 10:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Coronavirüs bir komşumuza daha sıçradı!

Borisov bugün düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, Ankara ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talep ettiği Corona Virüs koruyucu tıbbı malzemenin önümüzdeki hafta gönderileceğini açıklandı.Ülkede büyük salgına karşı hazırlık yapılıyor. Askeri Top Akademisi'nin 3'üncü katı tamamen Corona Virüs teşhisi konulmuş hastalar için boşaltıldı.

Dün gece geç saatlerde yapılan açıklamada Plevne ve Gabrovo'da iki kişide virüs testlerinin pozitif çıktığı belirlenirken, bu kez da sayının dörde çıktığı açıklandı. Plevne şehrinde 27 ve 61 yaşlarındaki iki erkekte, Gabrovo'da ise 75 yaşındaki bir kadına ve ona hizmet eden bir sağlık personelinde Corona Virüs tespit edildiği bildirildi.

Bakanlar Kurulu'na bağlı Corona Virüsü Önleme ve Mücadele etmekle yükümlü Operasyonel Merkez Başkanı Tümgeneral Prof. Dr. Ventsislav Mutafçiyski, Corona Virüs taşıyanlarla temasta bulunan yaklaşık 60 kişinin tespit edildiğini ve teste tabi tutulacaklarını belirtti.

Bulgaristan'da Türklerin yoğun yaşadığı Kırcaali'de İtalya'dan dönen bir kişinin sağlık taramasından geçirilmek için arandığı bildirildi. Şahsın zorunlu 14 günlük ev karantinasında kalıp kalmadığı araştırılıyor. Yetkililer, aranan şahsa ulaşıldıktan sonra testlerinin yapılacağını belirtti.

TÜRKİYE'DEN BAĞIŞ

Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov bugün düzenlenen olağanüstü toplantı sonrası basına yaptığı açıklamada, Ankara ziyaretinde Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan talep ettiği Corona Virüs koruyucu tıbbı malzemenin önümüzdeki hafta gönderileceğini açıklandı.

Türkiye, Bulgaristan'a 20 bin maske, 500 bin ameliyat maskesi, 100 bin koruyucu gözlük, 150 bin ameliyat eldiveni, 30 bin galoş, 30 bin yüksek derecede korumaya sahip solunum maskesi gönderecek.

BÜYÜK SALGINA HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Askeri Tıp Akademisi, Corona Virüs salgınına hazırlanıyor. Tümgeneral Mutafçiyski, Askeri Top Akademisi'nin 3'üncü katının tamamen Corona Virüs teşhisi konulmuş hastalar için boşaltıldığını ve ayrıca akademinin psikiyatri bölümünün de tecrit odalarıyla Corona Virüs taşıyan hastalara özel hazırlandığını duyurdu.

Akademide şu an test sonuçları beklenilen 40 kişi yatıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.