Hava Durumu

Çorum'da yer altı şehri bulundu

Çorum'un Boğazkale İlçesi'nde, belediye tarafından yapılan yol genişletme çalışmaları sırasında Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen 8 odalı yer altı şehri bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2013 11:00
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2013 11:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Çorum'da yer altı şehri bulundu

Çorum'un Boğazkale İlçesi Evci Belediyesi tarafından yapılan yol için genişletme çalışmaları devam ederken, iş makinesi operatörü mağaraya benzer bir alana rastladı. Operatör çalışmayı kesip durumu hemen jandarmaya bildirdi. Jandarma, gelişmelerin tarihle ilgili olduğunu düşünerek müze yetkililerine bilgi verdi.

Bölgeye gelen müze yetkilileri çalışma başlattı. Yapılan çalışma ve incelemeler sonucunda Bizans dönemine ait olduğu tahmin edilen 8 odalı yeraltı yerleşkesine ulaşıldı. Müze Müdürü Önder İpek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada ortaya çıkan yer altı şehrinin, Bizans dönemine ait olduğunu tahmin ettiklerini ifade etti.

İpek, korumaya almak amacı ile alandaki çalışmaların durdurulduğunu dile getirdi. Yer altında bulunan yerleşke ile ilgili inceleme ve araştırmaların devam ettiğini kaydeden İpek, ilk olarak buranın korunması ve tescillenmesi için çalışma yapacaklarını söyledi.

İpek, "Can güvenliği riski ortadan kaldırılınca bu alan turizme açılabilir. Çok geniş bir alan içeride 8 oda bulunuyor. En büyük oda 13 metre, genişliği yaklaşık 3 metre ebatlarında olduğu tespit edildi"dedi.

İpek, son olarak içerisinde kilisesi de bulunan daha büyük bir yapı ortaya çıkma ihtimalinin de olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.