Hava Durumu

Cumalıkızık bayram yeri

700 yıllık Osmanlı köyü Cumalıkızık'ta bu yıl 15'incisi düzenlenen Ahududu Şenliği'nde 'en iyi ahududu' üreticileri ödüllendirildi. Şenlik kapsamında 1. etap restorasyon evlerinin açılışı da gerçekleştirildi.

Haber Giriş Tarihi: 25.06.2012 10:11
Haber Güncellenme Tarihi: 25.06.2012 10:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumalıkızık bayram yeri
Cumalıkızık Köyü'nde bu yıl 15'incisi yapılan Ahududu Şenliği Mehter Takımı'nın gösterileriyle başladı. Aşık konserinin ardından törende konuşan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Cumalıkızık'ın tarihi, yeşili ve doğal güzellikleri gibi birçok özelliğinin bulunduğunu söyledi. Belediye başkanlığı dönemi boyunca Cumalıkızık'ın gelişmesi ve tarihi yapısını koruyup ön plana çıkarılması için çalışmalar yaptıklarını dile getiren Keskin, "Cumalıkızık'ı tescilliyoruz. Köyde 304 ev bulunuyor. Bunlardan 176 tanesi tescilli gerisi sonradan yapılmış yapılar. Cumalıkızık'ı 700 yıl öncesindeki haline getirmek için çalışıyoruz" dedi.
Bunun yanında kentin erguvan, şeftali, kestane gibi kendine özgü ürünlerinin bulunduğunu ifade eden Keskin, ahududunun da bu ürünler arasına girebileceğine işaret etti. Ürünün tanıtılması için çalışmalarını sürdürdüklerini ifade eden Keskin, tanıtımının artırılması için yarışma düzenlediklerini dile getirdi. Daha sonra geçilen 'En iyi ahududu' yarışmasında Halit Çetin birinci, Yiğit Çetin ikinci, Melek Çetin ise üçüncü oldu. Birinciye ödülü veren Bursa Valisi Şahabettin Harput, üreticileri tebrik etti. Cumalıkızık'ın gelişmesi için çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyen Harput, 5 milyon TL restorasyon desteği sağladıklarını açıkladı.

Cumalıkızık’ta, hafta sonuna damgasını vuran Ahududu Şenliği’nin yanı sıra Yıldırım Belediyesi tarafından 3. Bin Yılda Yaşayan Osmanlı Köyü Cumalıkızık Projesi kapsamında, restorasyon çalışmaları tamamlanan 1. etap evlerin de açılışı gerçekleştirildi.



Bekir Uğur GÜR
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.