Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin Kudüs kararı bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mevkidaşı ile birlikte Moritanya'dan açıklama yaptı. Erdoğan açıklamalarında "ABD'nin Kudüs'ü kendisi için başkent ilan etmesi bizleri bağlamaz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 01.03.2018 01:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.03.2018 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD'nin Kudüs kararı bizi bağlamaz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Milyonlarca şairin ülkesi Moritanya'yı ziyaret etmekten büyük bir memnuniyet duyuyorum. Moritanya, mahzaralar, medreseler diyarıdır. Moritanya aynı zamanda alimler ve hafızlar yurdudur.

Moritanyalı kardeşlerimin yarısının Hafız-ı Kuran olduğunu öğrendim. Medeniyetimizin bu önemli geleneğini devam ettiğrdiğiniz için sizleri gönülden tebrik ediyorum. Ülkeyi ziyaret eden ilk Türk Cumhurbaşkanı olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bunun geç kalmış bir ziyaret olduğunu biliyorum.

Biz Moritanya ile kazan kazan esasına dayalı bir birlikteliği oluşturacağız. Özellikle de Türk özel sektörünün yatırımlarını arttırması için teşvik ediyoruz. Geçtiğimiz aralık ayında Ekonomi Bakanımız, Moritanya'yı ziyaret etmişti. Bugün de iş adamlarımız benimle birlikte geldiler ve Moritanya'da iş adamlarıyla ortak toplantı yaptılar.

Değerli basın mensubu arkadaşlarım bildiğiniz gibi ülkemiz 15 Temmmuz 2016'da FETÖ terör örgütünün giriştiği alçak darbe girişimine maruz kaldı. 15 Temmuz bizler için aynı zamanda gerçek dostlarımızın da meydana çıktığı gecedir. Ben sayın cumhurbaşkanına teşekkür ediyorum. Ayrıca Moritanya makamlarına FETÖ ile verdikleri destek için teşekkür ediyorum.

Moritanya'daki FETÖ okulları Maarif Vakfımıza devredildi. TİKA vasıtasıyla da sağlık, tarım, medya ve insani yardım gibi alanlarda Moritanya için önemli olan projeleri hayata geçirmeyi sürdüreceğiz.

Biz yeni bir dünya düzeni kurulurken Afrika ile birlikte yürümek istiyoruz. İslam işbirliği Teşkilatı dönem başkanı olarak 13 Aralık'ta İstanbul'da gerçekleştirdiğimiz Kudüs konuyla ilgili toplantı bununla ilgili önemli bir adımdır. Bildiğiniz gibi Kudüs bizler için çok çok önemli olduğu kadar aynı şekilde Hristiyan dünyası için de önemli bir yerdir. Amerika'nın Kudüs'ü kendisi için başkent ilan etmesi bizleri bağlamaz. Bizde bir söz vardır: Kendisi çalar kendisi oynar. Bunu BM'de gördük nitekim 128 ülke Amerika'nın karşısında dik durdu. Amerika ise kasaba niteliğindeki 8 ülkeyle beraber oradan ancak çıkabildi. Hiçbir zaman güç haklı değildir. Hak güçlüdür. Orada bunu gördük. Ve Kudüs konusundaki durduğumuz yerden asla taviz vermeyeceğiz. Kudüs, Filistin'in başkentidir. Bunu da zaten ilan ettik. Bu ziyaretim Moritanya ile işbirliğine verdiğimiz önemin işaretidir. Rabbim yolumuzu bahtımızı açık etsin ve bu vesileyle tekrar değerli kardeşime şahsım, heyetim ve milletim adına çok teşekkür ediyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.