Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı. Erdoğan, erken seçim tartışmalarına ilişkin de "Ne erken seçimi, Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında seçime gidiliyor, bunlar kabile devletlerinin yaptığı işler." ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2020 14:55
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2020 14:55
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan erken seçim açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen, 2020-2021 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'nde konuşma yaptı.

Erdoğan'ın açıklamaları:

"EN KISA SÜREDE ÜNİVERSİTELERDE YÜZ YÜZE EĞİTİMİ BAŞLATMAYI PLANLIYORUZ"

Üniversitelerimizin 2020-2021 akademik yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah mümkün olan en kısa sürede yükseköğretimde de yüz yüze eğitim öğretimi başlatmayı hedefliyoruz.

Türkiye, yıllar boyunca yükseköğretimde sıkıntılar yaşamıştır. Gençlerimiz ve aileleri büyük fedakarlıklara katlanıyorlardı. Ülkemizin potansiyeli ve ihtiyacı, mevcut kapasitenin çok üstündeydi. Artık rekabet, herhangi bir üniversiteye girmekte değil, hedeflenen üniversiteye girmekte yaşanıyor.

"YÖK ANADOLU" PROJESİ

YÖK tarafından hazırlanan yeni bir projenin müjdesini paylaşmak istiyorum; YÖK Anadolu projesi. Bu adla başlatılan çalışma, Anadolu'da yeni gelişen üniversiteleri, daha gelişmiş üniversitelerle eşleştirerek eksiklerin hızla giderilmesini hedefliyor. Eşleşme yapılan üniversitenin öğrencileri, diğer üniversitenin programına iştirak edebilecektir.

Bir başka önemli adım da, YÖK Sanal Laboratuvar projesidir.

YÖK-Sanal laboratuvar projesi ile de fen, mühendislik, eczacılık gibi fakültelerin programlarında yer alan genel kimya ve fizik dersleri sanal ortamda verilecektir. İlk olarak dijital dönüşüm projesinde yer alan 24 üniversitede yer alan 15 bin öğrenci bundan faydalanabilecektir.

"MANEVİ DEĞERLERDEN YOKSUN BİR NESİL MİLLETÇE EN BÜYÜK FELAKETİMİZ OLUR"

Gözden kaçırmamamız gereken hayati bir husus var. Çocuklarımızın gönül dünyalarını zenginleştirmeyi de ihmal etmemeliyiz. Sadece maddi bilgilerle donanmış, manevi değerlerden yoksun bir nesil milletçe en büyük felaketimiz olur. Türkiye inşallah böyle bir tehlike ile yüz yüze bırakmayacağız.

''SEÇİM 2023 HAZİRAN'DA OLACAK''

Çıkıyorlar erken seçim... Ne erken seçimi, Dünyanın hangi gelişmiş ülkesinde belirlenen zamanın dışında seçime gidiliyor, bunlar kabile devletlerinin yaptığı işler. 3 ayda bir, 6 ayda bir, senede bir seçime giderler. Gelişmiş gelişmekte olan ülkede böyle bir şeyi göremezsiniz. Türkiye artık eski Türkiye değil, yeni Türkiye'de ilan edilen zaman neyse, şimdi de 2023'ün haziranıdır, o zaman seçim yapılacaktır. Batı'da Amerika'da görür müsünüz. Seçim 2023 Haziran'ında yapılacaktır.

Son günlerde ortaya çıkan tatsız tartışmaları üzüntüyle karşılıyorum. Bu tür çıkışların takdirini milletimize bırakıyorum.

KARADENİZ'DEKİ SONDAJ ÇALIŞMALARI

Cumartesi günü sondaj gemimizle birlikte yapılan çalışmaları gemide ben de takip edeceğim. Temenni ederim ki yeni müjdeler oradan tespit eder ve açıklarız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.