Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm mesajı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili olarak vatandaşlara, "Kentsel dönüşüm gönüllülük esasına dayalı. Herhangi bir sıkıntı yaşadığınızda muhtara, belediye başkanınıza ya da gelin bana bildirin." açıklamasında bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2019 15:11
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2019 15:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kentsel dönüşüm mesajı

Üsküdar'da Hacı Harun Ekşi Camii'nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentsel dönüşümle ilgili olarak, "Bizim zorla bir kentsel dönüşüm adımımız yok. Depremle ilgili bir sıkıntı var malum. Bütün mesele gönüllülük esasına dayalı. Bir sıkıntı olduğu anda muhtara, belediye başkanınıza ya da gelin bana bildirin." açıklamasını yaptı.

Kenstel dönüşümle ilgili açıklama yapan Erdoğan şunları söyledi:

"MÜTEAHHİDE EVİNİ VERMEYE MECBUR DEĞİLSİN"

"Namaz çıkışı bir kardeşimiz yanıma yaklaştı. Buralar kentsel dönüşüm kapsamı içinde olan yerler. Bizim zorla bir kentsel dönüşüm adımımız yok. Depremle ilgili bir sıkıntı var malum. Bütün mesele gönüllülük esasına dayalı. Bazı müteahhitler yüzde 60-70'ini alırım kapıya koyarım diyormuş. Müteahhide evini vermeye mecbur değilsin.

"BÖYLE BİR SIKINTI OLDUĞU ANDA GELİN BANA BİLDİRİN"

Böyle bir sıkıntı olduğu anda muhtara, belediye başkanınıza ya da gelin bana bildirin. Her şey gönüllülük esasına dayalı, kimseyi buradan kovmaya dayalı bir şey söz konusu değildir. Belediye başkanı arkadaşlarımızın bu konuda aracı olması suretiyle Bakanlarımızın da devreye girmesiyle bu adımı atarız. Vatandaşın mağdur olmasına fırsat vermeyiz. Müteahhitler kazansın diye böyle adım atmayız."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.