Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 14 Haziran'da gerçekleşecek olan NATO Zirvesi'nde ABD Başkanı Joe Biden ile ikili bir görüşme yapacak. Joe Biden ile olan görüşmede Türkiye-ABD ilişkilerinin ele alınacağını belirten Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'la da ikili bir görüşme yapacağını açıkladı. Erdoğan ayrıca İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve Almanya Başbakanı Angela Merkel ile de görüşecek.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2021 14:10
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2021 14:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO Zirvesi açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın mensuplarına yaptığı açıklamalar şöyle;

NATO zirvesinde öncelikli olarak NATO ülkeleri olarak neler yapacağız bunlar gündeme gelecek. Türkiye ilk 5'te yerini alan güçlü bir ülke. Türkiye-ABD ilişkilerini Sayın Biden ile ele alma fırsatımız olacak. Boris Johnson'la Macron'la Almanya Şansölyesiyle görüşmemiz var. Tabi bu sayı artar, eksilmez. Böyle bir zincir ikili bir şekilde orada görüşmeleri devam ettireceğiz. Orada sunumlarımız olacak. Yine orada basın açıklamamızı yapacak, en son görüşmemiz Biden ile olacak. Ardından da Azerbaycan'a geçeceğiz. Fuzuli'den İlham Aliyev kardeşimle Şuşa'da buluşarak, iki ülke olarak sözleşmeyi imzalayacağız. Kapsamlı bir sözleşme olacak. Milli maçı beraber izleyeceğiz. Zirvelerden sonra da inşallah tekrar mesaimize başlayacağız.

MACRON'LA GÖRÜŞME

Onunla da görüşeceğiz. Türkiye-Fransa ilişkilerinin olumlu olumsuz yanlarını görüşme imkanımız olacak.

ERMENİSTAN'IN DÖŞEDİĞİ MAYINLAR

Oradaki ikili görüşmelerde Ermenistan konusu gündeme geldiğinde bunların hepsini gündeme getireceğiz. Mayın konusunda biz konuyla ilgisi olanlara önce bu işi çözelim diyeceğiz. Münbiç PKK'nın işgali altında değil, böyle bir şey olmuş olsa bunların karşısına dikilecek olan biz oluruz. Her an gözümüz kulağımız orada.

İlham Aliyev kardeşimle Şuşa'da buluşarak, Şuşa'da iki ülke olarak aramızda bir sözleşmeyi imzalayacağız. Bu Türkiye-Azerbaycan arasında kapsamlı bir sözleşme olacak.

KORONAVİRÜSLE MÜCADELE

Aşıda 32 milyonu yakaladık, bir taraftan da aşılarımız geliyor. Gerek BionTech gerek Çin'le yaptığımız anlaşmalar var. Turizm konusunda İngiltere ile bağlantılarımızı, Rusya'dan bir heyetle görüşmeler yapılacak. Bir turist atağı inşallah başlayacak.

ŞEHRİBAN HATUN CAMİİ AÇILIŞI

Cami tüm Müslümanlara hayırlı olsun. Mescidlerimizi, camilerimizi inşa etmeye devam ediyoruz, devam edeceğiz.

KENTSEL DÖNÜŞÜM ÇAĞRISI

Kentsel dönüşüm, değişim noktasında belediyemize çevre şehircilik bakanlığımıza yardımcı olun. Buradaki değişim dönüşüm sizlerin de buralarda yaşama imkanlarınıza biz de suratle yaşatalım.

Bir vatandaşın, 'Kirazlıtepe'de verilen sözleri burada vermiyorlar' üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Hiç endişelenmeyin. Aynı sözü sizlere ben veriyorum. Eğer adımı atmazsa Üsküdar Belediyesi önüne gidin, orada oturma eyleminizi yapın. Bende sizin yanınızda yer alacağım.' dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.