Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Karşımıza maske ile çıkanlara haydut muamelesi yapmaya karar verdik. Bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum; Türkiye itilecek, kakılacak, onuru ile oynanacak, bakanları kapılardan kovulacak, vatandaşları yerlerde sürüklenecek bir ülke değildir. Siz böyle davranmaya devam ederseniz, yarın dünyanın hiçbir yerinde hiçbir Avrupalı, Batılı, güvenle, huzurla sokağa adım atamaz. Bu tehlikeli yolu açarsanız en büyük zararı siz görürsünüz" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2017 13:00
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2017 13:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Anadolu Yayıncılar Derneği Üyeleri ile buluşma toplantısında konuştu.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

15 Temmuz gecesi Anadolu yayıncılarının ortak platform oluşturarak darbe karşıtı yayın yapmasını unutamayız. Biz Anadolu basınını Kurtuluş Savaşı'ndan biliriz. Biz Anadolu basınını tek parti dönemine karşı verdiği demokrasi mücadelesinden biliriz. Darbe dönemlerinde herkes susarken konuşma cesaretinden biliriz. Kıt imkanlarına rağmen yürüttükleri faaliyetlerinden biliriz. Yerel basının gücü demokrasinin gücüdür. Yerel basını reytingle, tirajla ölçmek doğru değildir. Uydu ve telif masrafları için bu durumun da göz önünde bulundurulmasını faydalı görüyorum. Aynı şekilde kamu ilanları... Yerel basının varlığını sürdürmesini ancak bu şekilde sağlayabiliriz.

"BİZ GÜCÜMÜZÜ MANŞETLERDEN DEĞİL SANDIKLARDAN ALDIK"

Biz manşetlerle çarpışarak bugünlere geldik. Muhtar bile olamaz diye amiral gemisi geçinenler sürmanşet attı. Bunlar muhtarları küçümsediler. Ama biz bu salonda sürekli muhtarlarımızla bir araya geliyoruz. Birileri de kalkıyor muhtarları küçümsüyor. Benim BM de yaptığım konuşma için 'Sanki muhtarlara konuşuyor' diyor. Sonra da 'Ben onu demek istemedim' diyor. Tamam da ne demek istedin? BM'de bizim karşımızda olanların tamamı seçilmiş değil. Atanmışlar da vardır. Muhtar seçilmiştir. Seçilmiş olduğu için saygındır. Biz gücümüzü manşetlerden değil sandıklardan aldığımız için bu çarpık zihniyete meydan okuduk. Kendi ülkesini yurtdışına şikayet edenlerle mücadelemizi sürdüreceğiz.

"BİZDE DE BIRAKIN YARGI BAKSIN, KARIŞAMAYIZ"

Adam geliyor, tam bir ajan terörist. Neymiş basın mensubu. Bir ay Almanya Başkonsolosluğunda misafir ediliyor. Şansölye 'Bizim burada çifte vatandaş olan bir gazetecimiz var. Bunu bırakmanızı istiyoruz' diyor. Ben sizden 4500 PKK'lı teröristin iadesini istedim, verdiniz mi? 'Yargı bakıyor' diyor. Bizde de bırakın yargı baksın. Onunla ilgili kararı da bizde yargı verir. Çünkü bizde yargı bağımsızdır, karışamayız. Mahkemeye çıktı ve tutuklandı. Süreç böyle devam edecek.

(Erdoğan'ın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Anadolu Yayıncılar Derneği buluşmasına Sönmez Medya'dan AS TV Teknik Müdürü Ersin Yıldıran, AS TV Haber Müdürü Erdal Çatalkaya ile kameraman Emincan Deniz de katıldı.)

"SEN HOLLANDA'NIN YANINDAYSAN BEN DE HALKIMIN YANINDAYIM"

Sen, Türkiye Cumhuriyeti'nin Cumhurbaşkanına adeta kapını kapatıyorsun, bakanlarına kapını kapatıyorsun, uçuş izni vermiyorsun, oraya gidenleri konuşturmuyorsun. Hollanda'da atını, itini benim vatandaşlarımın üzerine süren, benim bakanıma arabada mahkumiyet verene sen diyorsun 'Ben de Hollanda'nın yanındayım'. Peki sen Hollanda'nın yanında mısın, güzel. Ben de halkımın ve Hakk'ın yanındayım..

"KARŞIMIZA MASKEYLE ÇIKANLARA HAYDUT MUAMELESİ YAPACAĞIZ"

Bize parmak sallayan Avrupalılara sesleniyorum; Türkiye itilecek kakılacak bir ülke değildir. Karşımıza maskeyle çıkarlarsa artık haydut muamelesi yapma kararı aldık. Çık ortaya delikanlıca Türkiye ile meselem var, bölünmesini istiyorum de, herkes de kimin ne olduğunu görsün.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Yalanın en büyük panzehiri gerçeklerdir. Tek bir iddia konusundaki görüşlerimi ifade edeceğim. Muhalefet tek adamla yatıp kalkıyor. Bunlar okumadıkları, okuduklarını da anlamadıkları için, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemiyle, tek adam sistemini karıştırıyorlar. Yürütmedeki çokbaşlılığın ortadan kaldırıldığı sistemdir. Bunların dillerinden düşürmediği tek adam rejimi 1923'te kapandı. Her şeyden önce Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi demokratik bir sistemdir. Cumhurbaşkanı halkın yüzde 50 + 1 oyuyla seçiliyor. Her 5 yılda bir sandık ortaya geliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.