Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Beştepe'deki 48. Muhtar Toplantısı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AİHM'in Selahattin Demirtaş kararıyla ilgili 'Bunun adı düpedüz terörist seviciliktir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2018 13:54
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2018 13:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar

Stokçuluğa da değinen Erdoğan, "Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma pahalı ürün satma hakkına sahip değil" uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- "Siz bakmayın birilerinin Türk demokrasisini hakir görmeye çalışmasına. Onlar demokrasi kendilerine hizmet edince severler.

AİHM ülkemiz aleyhine bir karar açıklamış. Neymiş, Türkiye terör örgütü ile iltisaklı bir partinin eski genel başkanının hakkını ihlal etmiş. Siz AB organlarından herhangi birinin 6-8 Ekim olaylarında insanları vahşice galeyana getirenlerle ilgili bir sözünü duydunuz mu? Aralarında Yasin Börü'nün de aralarında bulunduğu 50 masumdan birine bu hassasiyet gösterilmiş midir? Bu ilgi onları katledenlere yağdırılıyorsa burada bir sorun vardır.

Bugün Avrupa'nın neresine giderseniz gidin terör örgütü yandaşları elini kolunu sallayarak dolaşırken ülkemizi sevenlere nefes aldırılmıyor.

'BUNUN ADI TERÖRİST SEVİCİLİKTİR'

AİHM sen neredesin? Bunun adı özgürlük arayışına destek değil, terörperestliktir, terörist seviciliktir. Avrupalı dostlarıma sesleniyorum; o çok sevdiğiniz teröristler çıkarlarına dokunduğunuzda silahını size çevirecektir. Siz sırça köşkünüzde dilediğiniz kararı alın, biz hukuk devleti çevresinde ülkemizin bekası için ne gerekiyorsa onu yapmaya devam edeceğiz.

'GEZİ'Yİ ÖVENLER...'

Neymiş orada ağaçlar sökülmüş Türkiye'nin tarihinde bizim gibi fidan agaç dikme noktasında yarışa girecek parti olmamıştır. Gezi olayları, tıpkı CHP'nin başındaki zatın kendisi gibi bir projeydi. Gezi'yi övenler gizli veya açık PKK'yı da över, FETÖ'ye de destek verir. Sinsilikte yalanda sınır tanımayan bu tipler demokrasiyi ağızlarından düşürmezler ama zihniyet olarak birer faşisttirler.

Terör örgütlerine karşı yürüttüğümüz operasyonlara karşı çıkanlar, yeri geldiğinde şehit yakınlarını istismar etmekten de geri durmazlar.

'NEYMİŞ, TÜRKİYE BUĞDAY İTHAL EDİYORMUŞ...'

Bizdeki muhalefetin bir başka kötü özelliği de fırsatçılığıdır. Ekonomi yeniden toparlanmaya başlayınca meseleyi başka tarafa çekmeye başladılar.

Neymiş 'Türkiye buğday ithal ediyormuş' Dürüst ol! Türkiye yılda 21 milyon ton buğday üreten 19 milyon ton buğday tüketen bir ülke... Bizim ürettiğiniz buğday, tükettiğimizi rahatlıkla karşılıuyor.

Buğday sıkıntımız yok. Buna rağmen buğday ithal ediyoruz çünkü aldığımız buğdayla mamul üretip ihraç ediyoruz. Olumsuz hava şartları nedeniyle buğday üretimimizde bir düşül söz konusu topalmda tüketimi karşılayacak üretimimiz yine var.

Türkiye ekonomide en sert dalgaların yaşandığı dönemde enerji ve ulaştırmada üç projeyle dünyada yerini aldı.

Havalimanın ilk etbabı 90 milyon yolcu kapasiteli 2023'te büyük ihtimalle yıllık 200 milyona ulaşacak.

Ekonomide de yerli ve milli yaklaşımımıza uygun adımları kararlılıkla atıyoruz.

'STOK YAPILAN DEPOLARI BASACAĞIZ'

Siyasette muhalefet anlayışımızın değişmesi gerekiyor. Geçmişte kolaycılığa kaçmak amacıyla önü kesilen sanayi atılımları ile ilgili adımlarımızı atıyoruz. Bürokrasiden, siyasete kadar sirayet etmiş hastalıklı zihniyet direniyor.

Defalarca talimat vermemize rağmen hala eş değer ürünler arasında yabancı olanın tercih edilmesine tahammülümüz kalmamıştır. Bundan sonra stokların yapıldığı bütün depoları basacağız. Kimse benim vatandaşıma pahalı ürün satma hakkına sahip değil."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.