Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Vizyoner 19' mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Önceden sadece ham maden olarak satılan dolayısıyla katma değeri çok düşük olan boru aldık, işledik, geliştirdik, ürüne dönüştürdük." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2019 16:20
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2019 16:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 'Vizyoner 19' mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen MÜSİAD Vizyoner'19 programına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar:

"Sermaye ve kaynak çoğaltan çalışmalar ülkemize katkı sağlayacaktır"

Türkiye kendi içinde çok geniş yatırım, yurt dışında çok geniş ticaret potansiyeli bulunan bir ülkedir. Küresel ağlarla sermaye ve kaynak çoğaltan çalışmalar ülkemize katkı sağlayacaktır. Ülkemiz için çalışan, yatırım yapan, üreten, ihraç eden, yenilik ve ilerleme peşinde koşan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır.

"Hak ve özgürlük alanlarını genişlettik"

Türkiye geçmişte dünyadaki yönelimleri maalesef kaçırmış bir ülkedir. 2. Dünya Savaşından sonra küresel çapta bir dönüşüm yaşanırken biz darbelerin ve cuntaların pençesinde kıvranıyorduk. Cumhuriyet tarihimizin en büyük ekonomi ve demokrasi hamlesi başlattık. Milli iradenin üstünlüğünü tahkim ederek demokrasimizi güçlendirdik. Hak ve özgürlük alanlarını genişlettik. Attığımız her adımda önümüze engeller çıkarıldı. Vesayet güçlerinin direnişlerini aşarak ülkemizin önünü açtık.

"Bizi bu zorlu süreçte içimizden atılan güller yaralamıştır"

Bugün ekonomisini toparlamış, güney sınırlarındaki kuşatmayı kırmış, birlik ve beraberliğini koruyan bir ülke olarak yolumuza devam ediyoruz. Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

"Çocuklarımıza, güvenli ve müreffeh bir ülke mirası bırakacağız"

Geleceğimize güvenle bakıyoruz, umutlarımızı tazeliyoruz, hep birlikte işimize, gücümüze sarılıyoruz. İnşallah 2023 hedeflerimize de ulaşacak, çocuklarımıza 2053 ve 2071 vizyonlarını hayata geçirebilmeleri için güvenli ve müreffeh bir ülke mirası bırakacağız.

"Cevabımızı güçlü vizyonumuzla vereceğiz"

Türkiye'yi ısrarla başka bir fotoğrafın içine yerleştirmek isteyenlere cevabımızı, işte burada olduğu gibi güçlü vizyonumuzla vereceğiz. Milletimizin moralini bozmak isteyenlerin heveslerini, her alandaki başarılarımızla kıracağız, çünkü biz Türkiye'yiz.

"Şimdi bor karbürü üretimine başlıyoruz"

Bor meselesi sürekli gündeme getiriliyordu. Bor madenini gerçek anlamda değerlendirecek çalışmaları biz yaptık. Önceden sadece ham maden olarak satılan dolayısıyla katma değeri çok düşük olan boru aldık, işledik, geliştirdik, ürüne dönüştürdük. Şimdi de taktik araçlarda, helikopterlerde, uçaklarda, top namlularında, askeri kıyafetlerde zırh olarak kullanılabilecek olan bor karbürü üretimine başlıyoruz. Balıkesir Bandırma'da temelini attığımız üretim merkezini hazırlıyoruz. Eskiden 1 liraya sattığımız Bor'u, işlenmiş hali ile 100 liraya alıyorduk, şimdi bunu biz işleyeceğiz.

2022 yılında yerli haberleşme uydumuz Türksat 6A'yı devreye almış olacağız.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.