Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bursa'nın 3 ilçesine kuruldu...

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında düzenlemeye gidildi. Buna göre, Bursa'nın Karacabey, İznik ve Gemlik ilçelerine Orman İşletme Müdürlüğü kuruldu.

Haber Giriş Tarihi: 11.11.2019 09:23
Haber Güncellenme Tarihi: 11.11.2019 09:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! Bursa'nın 3 ilçesine kuruldu...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınlanan kararnameyle Karacabey, İznik ve Gemlik Orman İşletme Müdürlükleri kuruldu.

Yayınlanan kararnamade, "Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında düzenleme yapılması hakkındaki ekli kararın yürülüğe konulmasına, 4 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 340'ıncı maddesi gereğince karar verilmiştir" denildi.

Orman Genel Müdürlüğüne bağlı Amasya, Antalya, Balıkesir, Bursa, Çanakkale, Denizli, Giresun, İzmir, Kahramanmaraş, Kütahya ve Sakarya bölge müdürlükleri bünyesinde toplam 17 orman işletme müdürlüğü kuruluşu gerçekleştirildi.

Orman Genel Müdürlüğünün taşra teşkilatında yer alan İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Orman Yangınları İşçi Eğitim Merkezi Müdürlüğü kapatılırken, Menderes Orman İşletme Müdürlüğünün adı Gaziemir Orman İşletme Müdürlüğü olarak değiştirildi.

Cumhurbaşkanı Kararı ile Kızıldağ Milli Parkı ve Beyşehir Gölü Milli Parkı sınırları dışına çıkarılan 13 bin 938,8 hektar yüzölçüme sahip alan Isparta Orman Bölge Müdürlüğü Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğüne, 16 bin 667,3 hektar yüzölçüme sahip alan da Konya Orman Bölge Müdürlüğü Beyşehir Orman İşletme Müdürlüğü sınırına dahil edilerek bölge müdürlükleri arasında sınır değişikliğine gidildi.

VEKİL AÇIKLADI: 4 YENİ İŞLETME MÜDÜRLÜĞÜ

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık'ın teşebbüsleri sonucu Bursa Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı olarak Orman İşletme Şefliği olarak faaliyet gösteren Gemlik, İznik, Karacabey ve Bilecik'in Bozüyük ilçeleri Orman İşletme Müdürlüğü'ne dönüştü.

Işık yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bursa Orman Bölge Müdürlüğümüze bağlı olarak; Bursa'nın ilçeleri Gemlik, İznik, Karacabey ile Bilecik'in İlinin Bozüyük ilçesi Orman İşletme Müdürlüklerimizin kuruluşları onaylanmıştır. Bölgemize ve memleketimize hayırlı olması dileğiyle Cumhurbaşkanımız ve Tarım Bakanımıza teşekkür ediyorum" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.