Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın: YPG'ye destek, PKK'ya destektir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, ""PYD ve YPG'ye verilen her destek doğrudan veya dolaylı olarak PKK terör örgütüne verilmiş bir destektir." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.11.2018 18:33
Haber Güncellenme Tarihi: 07.11.2018 18:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Sözcüsü Kalın: YPG'ye destek, PKK'ya destektir

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, ABD'nin "PYD'yi terör örgütü olarak tanımıyoruz" açıklamasına ilişkin "PYD ve YPG'ye verilen her destek doğrudan veya dolaylı olarak PKK terör örgütüne verilmiş bir destektir." yanıtını verdi. ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, terör örgütü YPG ile ilgili yaptığı açıklamada, "PKK'ya ilişkin pozisyonumuz net. PKK'nın aksine YPG'yi terör örgütü olarak tanımlamıyoruz. Bunu hiçbir zaman yapmadık." dedi.Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, ABD'nin bu tutumunu eleştirerek, "PYD ve YPG'ye verilen her destek doğrudan veya dolaylı olarak PKK terör örgütüne verilmiş bir destektir." dedi.

"OPERASYONLAR DEVAM EDECEK"

Kalın, sınır içi ve sınır ötesi operasyonların devam edeceğinin sinyalini vererek, "İçeriden veya dışarıdan, nereden gelirse gelsin terör tehdidine karşı Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurumlarıyla tam bir kararlılık içerisinde mücadeleye bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecektir." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.