Hava Durumu

CZN Burak'ın CZN'si ne anlam taşıyor?

Devasa yemek videolarındaki gülümseyen suratıyla fenomene dönüşen Burak Özdemir'in lakabındaki 'CZN'nin öyle bir anlamı var ki ona nereden geldiğini unutmamasını sağlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2020 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2020 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
CZN Burak'ın CZN'si ne anlam taşıyor?

Çektiği devasa porsiyonlu yemek videolarıyla şöhret olan CZN Burak lakaplı Burak Özdemir, 25 yaşında. Çektiği yemek videolarıyla sosyal medyada büyük bir üne kavuşan Burak, şimdi dünyaca ünlü hesapların videolarını paylaştığı isim ve restoranına milyonlarca insan akın ediyor.

Burak Özdemir 24 Mart 1994 yılında Hatay'ın Yayladağı ilçesinde doğdu. Aslen Hataylı ve koç burcu.

Kebapçılık ise dede mesleği. Dedesinin o zaman durumu çok yokmuş. Hatay'da ufak bir yeri varmış kapatmak zorunda kalmış. Burak Özdemir'in ailesi, dede mesleği olan kebapçılığa devam etti ve 2009'da İstanbul Aksaray'da bir lokanta açmaya karar verdi.

İlk şubelerini 2011 yılında 6-7 masalık bir yer olan Aksaray'da açtı. Çevresindeki esnafın bile "Burada iş yapamazsınız, kapatırsınız yakında!" derken git gide büyümeye başladılar. 6-7 masa 10-20 masa oldu derken, Taksim ve Etiler olmak üzere 2 şube daha açtı.

CZN ne anlama geliyor?

Burak'ın babası eskiden tekstil işindeydi. Babası Laleli'deki Cinzano Tekstil'in sahibiydi. Laleli'de babamın Cinzano adında tekstil firması vardı. Rus misafirleri "Cinzano" diyemiyor, dilleri dönmediği için hep "Cezene" diyorlardı.

Hamallıktan fenomenliğe!

Babasından harçlık almayı kendine yakıştıramayan Burak, hem okuyup hem çalışıyordu. Babası gerek olmadığını söylüyordu Burak ise kendi bildiği doğruları yapmayı tercih etti.

Babasının yanında keyfi sefa sürmek varken başka yerlerde çalışıyordu. Öyle ki Burak'a "Zengin çocuğusun, onun bunun yanında ne işin var?" diyen bile vardı.

Osmanbey'de bir konfeksiyon firmasında çalışan Burak, günde 5 kez depodan malları alıp el arabasıyla Taksim ve Osmanbey'e bırakıyordu.

Arkadaşları kilolu olduğu için ona takılıp 'börek' diyordu. Burak ise çok sinir oluyordu. Oradan aklına takılan bu olaydan sonra babasının firmasının adından esinlendi.

"Çalışma arakadaşlarına da bana 'cezen' deyin" dedi. Yani CZN, cezenin kısaltması. CZN Burak'ın nereden geldiğini unutmamasını sağlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.