Hava Durumu

Dağlıca'da çatışma: 8 şehit

Yüksekova Yeşiltaş Karakolu'na yönelik saldırıda çıkan çatışmada 8 asker şehit oldu, 16 asker yaralandı, 10 terörist de etkisiz hale getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 19.06.2012 09:32
Haber Güncellenme Tarihi: 19.06.2012 09:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Dağlıca'da çatışma: 8 şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde teröristlerle çatışma çıktı.
Güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK üyeleri arasında gece başlayan çatışmada yaralanan çok sayıda askerler ambulanslarla Hakkari Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Güvenlik güçlerinin bölgede hava destekli operasyonlarının sürdüğü bildirildi.


Valilik açıklaması


Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, sabah erken saatlerde Yüksekova ilçesine bağlı Dağlıca bölgesindeki Yeşiltaş Karakolu'na, terör örgütü PKK mensuplarınca saldırı girişiminde bulunulduğu kaydedilerek, ''Çıkan çatışmada 8 askerimiz şehit olmuş, 16 askerimiz de yaralanmıştır. Bölgede operasyonlar devam etmekte olup ilk belirlemelere göre 10 terörist etkisiz hale getirilmiştir'' denildi.

 
Yaralanan 5 asker tedavi altına alındı

Yüksekova'nın Yeşiltaş Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda yaralanan 16 askerden 5'i, Hakkari Asker Hastanesi'nde yapılan ilk müdahalenin ardından Van'a sevk edildi.

Helikopterle Van'a getirilen yaralılar, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filosu'nda bekletilen ambulanslara taşındı.

Van Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar, tedavi altına alındı.

Askerlere kan vermek için Van Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polisler ile vatandaşların hastanelere gittiği bildirildi.

 
Komutanlar bölgede

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanı, 8 askerin şehit olduğu Hakkari'ye gitti.

Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Mehmet Erten, Hakkari'de teröristlerin karakola düzenlediği saldırıya ilişkin, ''Sayın Genelkurmay Başkanımız, diğer kuvvet komutanları ve diğer komutan arkadaşlarımız bölgeye intikal etmişlerdir'' dedi.
Erten, Anadolu Karatalı 2012-2 Tatbikatı için bulunduğu Konya'da gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

''Bu sevinçli günümüze Genelkurmay Başkanı, Kara Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı katılamıyorlar. Çoğunuzun bildiği gibi bugün Hakkari bölgesinde meydana gelen terör olayında maalesef bazı şehitlerimiz ve yaralılarımız var. Bu nedenle Sayın Genelkurmay Başkanımız, diğer kuvvet komutanları ve diğer komutan arkadaşlarımız bölgeye intikal etmişlerdir. Bu onurlu ve gururlu günümüze katılamadılar. Bu nedenle öncelikle bu menfur saldırıyı kınıyoruz. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.''


Helikopter trafiği yoğunlaştı

Hakkari’nin Yüksekova ilçesindeki Yeşiltaş Karakolu’na düzenlenen saldırıda 8 askerin şehit olmasının ardından bölgede yoğun helikopter trafiği yaşanıyor.

Kuzey Irak topraklarından sızan çok sayıda PKK mensubu, 3 ayrı koldan Yeşiltaş Karakolu’na ağır silahlarla saldırdı. Sabah saatlerine kadar devam eden çatışmada, Hakkari ve Yüksekova’daki askeri birliklerden bölgeye helikopterler gönderildi. Geldikleri Kuzey Irak topraklarına doğru kaçan PKK’lılardan 10’u öldürülürken, diğer grubun da etkisiz hale getirilmesi için bölge ateş altına alındı.

Saldırıda yaralanan askerler helikopterle Fatih Kışlası’na, oradan da Askeri Hastane ile Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumları hakkında bilgi edinilemezken, bazı askerler yapılan ilk müdahalenin ardından Van’a sevk edildi.

Hakkari Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralı bir askerin ise, "Beni neden getirdiniz? Bırakın çatışayım. Benim arkadaşlarımın yanında olmam lazımdı” diye bağırdığı belirtildi.

Öte yandan, yaşanan çatışmanın ardından Hakkari şehir merkezi büyük bir sessizliğe büründü.


Ajanslar

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.